Tasarım ve tarihin mükemmel karışımı Kopenhag’ı keşfedin

Tasarım ve tarihin mükemmel karışımı Kopenhag’ı keşfedin

Bu haber 10514 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

 

Kuzeyin büyüleyici şehirlerinden Kopenhag’ı yakından görmek, Danimarka mutfağından lezzetleri tatmak üzere tasarım ve tarihin mükemmel karışımını keşfe hazırlanın.

 

Eski ve yeninin mükemmel karışımıyla bir araya gelmek için İskandinav ülkesi Danimarka’nın başkenti Kopenhag gezilmesi gereken büyüleyici bir rota. Tasarımcı dükkanlar, asırlık saraylar ile soğuk havanın en çok yakıştığı şehirlerden biri Kopenhag’da görülecek ve yapacak çok şey var. Rota oluştururken ilk karşınıza çıkacak rahat ve renkli Nyhavn bölgesinde bisikletin tadını çıkarabilir, Avrupa'nın en uzun alışveriş caddesi olan Strøget'de alışveriş yapıp Tivoli Bahçeleri’nde eğlenebilirsiniz.

 

Kopenhag, hazineler dünyası

 

Tasarım mağazalarla dolu şehir merkezi, görkemli asırlık binalara, bir zamanlar kraliyet merkezi olan Rosenborg Kalesi gibi Danimarka’nın en büyük kültürel hazinelerine ev sahipliği yapıyor. Güzel bahçelerle çevrili bu etkileyici saray Kraliyet Mücevherleri ve Danimarka Krallık Sembolleri gibi kraliyet koleksiyonlarını sergiliyor. Mutlaka görülmesi gereken bu saray ve daha fazlası için Kopenhag şehir turu bir hafta sonu tatili olarak mükemmel bir yer.

 

Küçük Deniz Kızı’nı keşfedin

 

Danimarkalı yazar Andersen’ın Meşhur Deniz Kızı masalının ünlü heykelini ziyaret ederek, masala konu trajik aşk hikayesinin kahramanını yakından görebilirsiniz. Nyhavn'ın eski liman bölgesinde granit bir taşa oturtulan Küçük Deniz heykeli, Kopenhag'daki en popüler cazibe merkezlerinden biri. Her gün onlarca ziyaretçinin heykeli ile resmini çekmek için buraya akın ettiği yer, varlığını Carlsberg birasının kurucusu Danimarkalı Brewer Carl Jacobsen'e borçludur. 1909'da Küçük Deniz Kızı’nın bale performansına katılan Jacobsen çok etkilenerek Danimarkalı heykeltıraş Edvard Eriksen'den Küçük Deniz Kızı Heykeli'ni yaratmasını istedi.

 

Gastronomi durağı

 

Kuzeydoğu Avrupa’nın slow food – yavaş yemek akımına cevaben ünlü şef Rene Redzepi’nin açtığı Noma, dünyanın en iyi restoranı listesinde 1 numara. Herkesin diline düşen Noma Danimarka mutfağının tadını çıkarmak isteyenler için ziyaret etmenin başlı başına sebebi. Adı iki Danimarkalı “nordisk” (İskandinav) ve “çılgın” (yiyecek) kelimelerinin heceli bir kısaltması olan 2003 yılında açılan restoran, İskandinav Mutfağı’nın yeniden düzenlenmesi ve yorumlanmasıyla tanınmaktadır. 2010, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında 4 yıl üst üste Restaurant Dergisi tarafından Dünyanın En İyi Restoranı seçildi.

 

Nasıl gidilir?

 

Türkiye’den Kopenhag’a ulaşım KLM ile Amsterdam aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Tatiliniz KLM ile uçağa adım attığınız an başlıyor. KLM ile Economy Class biletler vergiler dahil tek yön 166 dolardan, gidiş dönüş 182 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Yolculuk keyfiniz kıtalararası uçuşlardaki eğlence sistemiyle film, oyun veya müzik, atıştırmalık ya da lezzetli akşam yemeği ve içecek seçenekleri ile artıyor. 

 

Air France KLM Hakkında:

 

Güçlü Avrupa temeline sahip küresel lider Air France-KLM Grubunun ana faaliyet alanları yolcu taşıma, yük taşıma ve hava taşıtı bakım işlemlerinden oluşmaktadır. Air France-KLM Avrupa’dan kalkışlarda uluslararası yolcu taşıma trafiğinde küresel lider konumundadır. Air France, KLM Royal Dutch Airlines, Joon, Transavia ve HOP! Air France’den oluşan beş markası ile 2018 yılında müşterilerine 116 ülkede 314 noktayı kapsayan geniş bir uçuş ağı sağlamaktadır. Halihazırda çalışır durumda olan 537 uçaktan oluşan filosu ve 2017 yılında taşınan 98.7 milyon yolcu sayısı ile Air France-KLM ağırlıklı olarak Paris-Charles de Gaulle ve Amsterdam-Schiphol’de bulunan merkezinden günlük olarak yaklaşık 2.300 uçuş gerçekleştirmektedir. Sık seyahat edenlere özel olarak tasarlanmış Flying Blue programı 15 milyon üyesi ile Avrupa’da en çok tercih edilen programların başında gelmektedir. Air France-KLM ve ortakları Delta Air Lines ve Alitalia günlük bazda gerçekleştirdiği 270’den fazla uçuş ile en büyük Atlantik ötesi ortak girişimi işletmektedir. Ayrıca, Air France-KLM 20 üye havayolu şirketinden oluşan, müşterilerine 177 ülkede 1.070’den fazla noktada 16.000’in üzerinde günlük uçuş ile küresel bir ağ sunan SkyTeam ittifakının bir üyesidir.


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ