Usta Bir Şairin Kaleminden Kiraz El Etek!.

Usta Bir Şairin Kaleminden Kiraz El Etek!.

Bu haber 3026 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Usta Şair Aynur Acar’ın kaleminden satırlara dökülen şiir kitabı “Kiraz El Etek” okuyucusuyla buluştu. Bu kıymetli eser pek çok yayınevi ve kitabevlerinin raflarındaki yerini aldı.

Aynur Acar bu kitabında şiirlerini açık ve anlaşılır bir tarzla ifadede bulunuyor. 1971 yılında Sivas’ta doğan Acar öğrenimini İstanbul’da tamamlıyor. Aynur Acar kendine tarz şiirleriyle pek çok antolojide ve çeşitli dergi sayfalarında yer almaktadır. İstanbul’da yaşamını sürdüren şair iki çocuk annesidir.

Acar kitabın önsöz sayfasında beyinlerimizde kalacak birkaç vurguyu belirtmeden geçmemiş.

Senden öte, senden gayrı bir kelam yok.

Yazarken senden yeniden seni dönüştürme gücünden yeşerme..

Her defasında yeniden, yeniden arınma.

Her defasında özünden kopan tomurcuklarına sahip olma aşkı.

Acar; “İnsanların mutsuzluğu, hayata dair çoğalınca ve artık konuşarak da çözememeye başlandıkça sanki herkes yazar hale geldi duygularını.. Bence sağaltım niteliğinde olan yazılarla şiir olgusu oturdu. Konuşmaya küsmek, derinden bakınca berraklığına bakınca şiirin.” Anektodlarını vurgulamaktadır baş sayfasında..

Senden olanı kelama erdirme. Senden öte, senden içeri.

Birbirinin özünden ama herkes kadar yanlı, herkes kadar aynı olan.

Şiir tam da bu değil midir?

Zaten bu mesajları okuduğunuzda diğer sayfalarındaki şiirlerini okuyarak peşi sıra sürüklenerek ve kitabı bitireceksiniz.

“Kiraz El Etek”  İzan Yayıncılık tarafndan Ankara’da basıma girerek Ahmet İzan’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı bu eserde Yayına Hazırlık ve Editörlük görevini Ahmet Turan üstlenmiş. Kitabın kapak tasarımı Seyit Gündüz tarafından gerçekleştirilip, mizanpaj çalışmaları Deniz Kamiloğlu tarafından dizayn edilmiş. 188 sayfadan oluşan bu şiir kitabı şiir severlerin beğenisine sunuluyor.

 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ