Felsefe, Roman ve Öykülerin Akıcı Kalemi Tülay Sözeri’nin Son Eseri: “Bir Nefes Bir Hayat”

Felsefe, Roman ve Öykülerin Akıcı Kalemi Tülay Sözeri’nin Son Eseri: “Bir Nefes Bir Hayat”

Bu haber 6114 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Felsefe,Roman, Öykü kitaplarının başarılı kalemi Tülay Sözeri’nin son eseri ”Bir Nefes Bir Hayat” Ayyıldız Yayınları tarafından raflardaki yerini aldı.

“Anahtarsız Kapılar”, “Şehrivar” kitaplarının usta kalemi Tülay Sözeri tarafından “Bir Nefes Bir Hayat” adındaki yeni kitabı geçtiğimiz günlerde kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

Yazar 1965 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve Orta okulu Ankara’da, liseyi ise babasının asker olması sebebiyle gittikleri Diyarbakır’da tamamladı. 1983-1987 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde okudu. Mezun olduktan sonra, 25 yıl Ticaret Bakanlığı’na bağlı ihracata yönelik devlet kurumlarında yönetici olarak çalıştı. 2012 yılında emekli olduktan sonra özel şirketlerde ihracat ve marka danışmanı olarak faaliyetlerini yürütmeye başladı. 

Ayrıca, 2004-2022 yılları arasında Gaziantep ve Ankara’da çeşitli yerel ve ulusal gazetelerde köşe yazıları yazdı. 2012 yılında “Anahtarsız kapılar” 2014 yılında “Şehrivar”, kitapları Yankı Yayınevi tarafından, “Bir nefes, bir hayat “adlı kitabı ise 2022 yılında Ayyıldız yayınevi tarafından yayımlanmıştır. Kitapları felsefe üzerine deneme ve şiir tarzındadır. Halen yoğun bir şekilde yazım hayatı devam etmektedir. 2023 yılında roman ve öykü kitaplarıyla okuyucuya ulaşmayı planlamaktadır. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Etrafına bakmalısın, kulağına fısıldanan yalın gerçekliği duymalısın, aynadaki yüzüne her bakışında kara kalem resimler gibi tamamlandığını hissetmelisin. Bu zaten sen de var olan bir yetenek. Yapman gereken sadece elindeki silgileri atıp, renkli boya kalemlerini kullanacağın duvarları bulmak.
Nasıl ki her şey ilk adımla başlıyorsa, senin de yeniden doğuşun bu kalemlerle başlayacak, içindeki şarkının notaları ellerinden akacak ve sen gerçek senin kapılarımı arayacaksın.
Durmak için vaktin çok az, bugünden başla, keşfet kendini, sesini duy, dokunuşlarımı hisset, nefesini yakala, sokul gecene ısıt karanlığını, yırt günah bohçalarını sahiplen geçmişini, kır zincirlerini kurtar sahipsizliğini, bağır boşluklarıma işit anlatamadıklarını, sakla bildiğin tam haritaları, kaybetme yollarını, uçur uçurabildiğin kadar tutuk ruhunu, saç saçabildiğin kadar tutuk kelimelerini.

Kitap 03.01.2023 tarihinde yayımlandı, Türkçe olarak basılan kitabın sayfa sayısı 272, Karton Kapak Cilt, İç sayfalar Kitap Kağıdı, boyut 13,5 x 21 cm. 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ