Usla’dan Kışa Hazırlık Rehberi

Usla’dan Kışa Hazırlık Rehberi

Bu haber 8263 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Kış hazırlıklarının en başında konserve yapımı gelir. Genellikle tüm ailenin toplandığı ve kilolarca sebze ve meyvenin temizlenip ayıklandığı bu hazırlık, renkli renkli cam kavanozlar ile mutfağımızın en güzel dekorlarını oluşturur.

 

Kış için konserve hazırlamanın püf noktaları nelerdir?

 

Konservelerin sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmaması için hazırlık aşamasında ve saklama koşullarında bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Kullanılan malzemelerin satın alınmasından tüketim aşamasına kadar hijyen koşullarının sağlanması en önemli unsurlardan biridir.

Konserve hazırlıklarına başlarken tüm sebzelerin mevsiminde yetişmiş, taze ve iyi durumda olması gerekir. Sonrasında tüm malzemeler iyice yıkanıp temizlenmeli, kullanılan kaplar mümkünse cam olmalı ve sıcak su ile kaynatılarak sterilize edilmeli. Konserve yaparken hangi sebzeleri kullanacağınız hayal gücünüze bağlı olarak değişse de en çok tercih edilenler domates, patlıcan, bezelye, bamya, kırmızıbiber, enginar ve mantardır. Fakat siz, kızılcık veya vişne ile bile konserve yapıp kışın yaz meyvelerinin tadına varabilirsiniz. Kullanacağınız sebzelerin sertlik ve asit oranına göre pişme sürelerinde değişiklikler olacaktır.

Usla Hakkında:

 

Türkiye’nin önemli uluslararası otel işletmeciliği ve aşçılık akademileri arasında yer alan Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi(USLA), 30 yılı aşkın bir süredir otelcilik ve yiyecek içecek sektöründe sertifikalı ve diplomalı eğitimler veriyor. USLA, aynı zamanda “American Hospitality Academy International Hotel Management Schools (AHA-IHMS)”’un İstanbul Kampüsü olma özelliğini taşıyor.

 

Öğrencilerine çok uluslu ve çok kültürlü bir ortam sunarak sürekli gelişen ve büyüyen otelcilik, yeme-içme sektörünün profesyonellik ve kaliteli hizmet anlayışını aşılayan USLA ekibi, tedarikçilerini ve iş ortaklarını daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor.

 

USLA, otelcilik ve yeme-içme sektörüne, uluslararası kalitede teori ve uygulamalı eğitim almış kişiler yetiştirerek mevcut işgücüne katkı sağlamaya devam ediyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ