Sessiz Şehirleri Okurlarına Satırlarında Resmeden Şair; Candan Manyaslı

Sessiz Şehirleri Okurlarına Satırlarında Resmeden Şair; Candan Manyaslı

Bu haber 3963 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Candan Manyaslı, "Sessizliğin Şehri" adlı kitabında şehirlerin sokaklarını, insanlarını, taşını, toprağını, pencerelerini, kaldırımlarını dizeleriyle bu eserine taşıyor. 

Sessizliğin Şehri...Susmalardan örülmüş bu şehirde evlerin duvarları. Sustukça biriken incelikler.. Söyledikçe çoğalan imgeler.. çiçekli perdelerin ardından şiirler söyleyerek bakar bir kadın kalabalık sokaklara. Tualinden, boyalarından süzülür zemine duyarlılıkları bir de..

Sokağa çıkar o kadınla birlikte. Caddeleri, alışveriş merkezlerini, sinemaları, vitrinleri aşar: sahillere, kasabalara, yemyeşil dağ başlarına ulaşır. Gemi olur, tren olur: kır çiçeği, turna, basmadan elbiseli eski zaman anneleri, iri kapkara gözlü çocuklar olur. Akar gider dize dize....

Sıradan hikâyeler gizlerle doludur. Binlerce yılın bilgeliğinden alır gücünü bir varmış bir yokmuş tüm masallar. Sonra bütün sözcükler narin bir gergeften damıtılır, bizi bize anlatır sakin bir eda ile.

Candan Manyaslı bu kitabında haykırmadan, usul usul "Sessizliğin Şehri" ni resmetmektedir okurlarına. Sokaklarını, insanlarını, taşını toprağını, pencerelerini, kaldırımlarını tanıtıyor. Ki bizler de yabancısı değiliz o şehrin.

Manyaslı dizelere döktüğü bu kitabında; "Şehrimin parke taşlarına sinmiş simit kokusunu içime çekerken sınırsız bir şefkatle elimden tutuyor bir büyüğüm sevdalı bir çift gibi gülüşüyoruz bazen onunla. Şimdi o da sessizliğin şehrinde yatıyor sonra koynumda ılık gözyaşını sakladığım kalbi viran eski bir dost gibi yine küsüp, arkasını dönüp gidiyor vedaları yalan olan çocukluğum" diyor.

Sessizliğin Şehri Birinci Baskısı Ağustos 2022 yılında T.C Kültür Bakanlığı'nın 47712 sertifika numarasıyla, Akdoğan Yayınevi organizasyonunda okur severlere ulaştırılıyor.  Kitabın editöryel çalışması Hatice Eğilmez Kaya, Kapak resmi Nalan Alakent, Mizanpajı Akdoğan Yayınevi tarafından üstlenilmiş. 

İlk sayfasından son sayfasına kadar akıcı ve anlaşılır bir normda oluşan kitap 76 sayfa + kapak olmak üzere toplam 80 sayfadan oluşuyor.


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ