Dünya Gıda Günü Ödülü de TİDER’in oldu

Dünya Gıda Günü Ödülü de TİDER’in oldu

Bu haber 14261 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Sürdürülebilir Gıda Konferansı ile Dünya Gıda Günü buluşması ‘Gıdanın Geleceğini Şekillendirmek’ temasıyla İstanbul’da düzenlendi. T.C. Tarım ve Orman BakanlığıTürkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin ve Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) iş birliğinde gerçekleştirilen konferans kapsamında, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) “Dünya Gıda Günü Ödülü”ne layık görüldü. İş dünyası, kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından ulusal ve uluslararası uzmanların katıldığı organizasyonda sunulan ödülü, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü Genel Direktör Yardımcısı Vladimir Rakhmanin’in elinden TİDER Kurucu Başkanı H. Serhan Süzer aldı.

 

Yakın zamanda dünyanın en büyük gıda bankacılığı ağı olan Global Food Banking Network’ün “Türkiye’nin çatı kuruluşu” statüsüyle resmi üyelik sertifikasına hak kazanan TİDER adına ödülü alan TİDER Kurucu Başkanı H. Serhan Süzer, günümüzde dünyanın en önemli sorunlarından birinin gıda israfı olduğunu belirtti. Alınan ödülle ilgili bilgi de sunan Süzer, “Türkiye’de fertlerin yaklaşık %1.58’i açlık sınırının, %14.7’si ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Buna karşın ise ülkemizdeki insani tüketim için üretilen gıdanın neredeyse üçte biri israf ediliyor. Türkiye’de gıda bankacılığının çatı kuruluşu olarak yoksulluğa ve israfa karşı mücadele veren sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye genelinde aynı platformda bir araya getirdiğimiz market ve aşevi formatındaki gıda bankaları, sivil toplum kuruluşları ve işbirliği yaptığımız kamu kuruluşları sayesinde gıda, temizlik ürünü ve kıyafetleri yoksulluk sınırındaki ailelerle paylaşıyoruz.

 

Yakın zamanda Global Food Banking Network üyeliği ve geçen sene kazandığımız inovasyon ödülüyle birlikte, tüm dünyada gıda bankacılığı anlamında fikir önderleri arasına girdik. Bu ödülün ardından aldığımız, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Sürdürülebilirlik Akademisi ve FAO tarafından verilen "Dünya Gıda Günü Ödülü" ise bizler için ayrı bir mutluluk oldu. Bu ödüller ve destek sayesinde yoksulluğa ve israfa karşı mücadelede somut ve yaratıcı çözümler sunmaya devam edeceğiz." dedi.

 

TİDER hakkında

 

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), gıda bankacılığına geniş kapsamlı bir bakış açısı getirerek yoksulluğa ve israfa karşı bütünsel bir modelle mücadele veren ve somut çözümler üreten bir sivil toplum kuruluşudur. Kurduğu "Destek Marketler"in raflarında israftan kurtardığı kullanılabilir durumdaki gıda, temizlik ürünü ve kıyafetleri yoksulluk sınırındaki ailelerle paylaşan TİDER, Global Foodbanking Network (Dünya Gıda Bankacılığı Ağı) tarafından ödüllendirilen özgün modeliyle ihtiyaçlı ailelerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlıyor: Aile bireyleri arasında çalışmak isteyenlerin iş bulmaları veya kendi işlerini kurmaları için onlarla birlikte çalışıyor, yaşadıkları diğer sorunlar için ise bireyleri işbirliği yaptığı, alanında uzman STK’lara ve kamu kuruluşlarına yönlendirerek kalıcı çözümlere erişmelerini olanak sağlıyor. Yoksulluğun beraberinde getirdiği sorunların yalnızca temel ihtiyaç ürünleri eksikliği ile sınırlı kalmadığının farkında olan TİDER, gıda bankacılığının fayda alanını genişleterek ortaya koyduğu bu modeli Türkiye’de ve giderek dünyada yaygınlaştırma sorumluluğuyla hareket etmektedir.

 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ