Sony MEDICA 2018’de

Sony MEDICA 2018’de

Bu haber 25294 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Sony’nin akıllı, entegre klinik iş akışı platformu NUCLeUS™un yanı sıra görüntü yakalama, görüntüleme ve belgeleme alanında öne çıkan en yeni Sony ürünleri sergileniyor. Sony Profesyonel Çözümler Avrupa Pazarlama Başkanı Dimitry van Kemenade fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede: “Bu yıl MEDICA’da; klinisyenlerin, entegratörlerin ve modalite üreticilerinin stratejik teknoloji ortağı olarak Sony’nin sektörde liderlik konumunu pekiştiriyoruz. Işıktan ekrana kadar teknolojilerimizde yaptığımız, çok çeşitli akıllı entegre çözümleri kapsayan her türlü yenilik, hastanelere somut klinik avantajlar ve önemli iş akışı verimlilikleri sunmaya odaklanıyor.”

 

Dijital ameliyathane için akıllı çözümler: NUCLeUS™

 

MEDICA’da mutlaka görülmesi gereken ürünlerden biri olan NUCLeUS™, Sony’nin akıllı entegre klinik iş akışı platformu. Satıcıdan bağımsız, geleceğe dönük ve ölçeklenebilir nitelikteki NUCLeUS™, yüksek çözünürlüklü cerrahi görüntülerin tavizsiz kalite ve olağanüstü esneklikle görüntülenmesini, kaydedilmesini ve dağıtılmasını kolaylaştırıyor. Hollanda’daki Franciscus Gasthuis & Vlietland, İsveç’in öncü Eğitim Hastanesi Karolinska Üniversite Hastanesi ve Belçika’daki Leuven Üniversite Hastanesi gibi, Avrupa genelindeki pek çok sağlık kuruluşu hastane şimdiden NUCLeUS™ sistemine yatırım yaptı.

 

Ameliyathanede yakalanan cerrahi içerikler, eğitim ve öğretim amacıyla merkezi bir sunucuya kaydedilebiliyor veya gerçek zamanlı olarak hastanelerin geçerli ağ altyapısı üzerinden danışma odalarına ve hastane kampüsündeki diğer alanlara yönlendirilebiliyor. NUCLeUS™ sisteminin gücü, bu yıl MEDICA’da tanıtılan bir telestrasyon uygulaması da dahil olmak üzere çeşitli akıllı uygulamalarla daha da genişliyor.

 

4K3D daha fazla netlik sağlıyor

 

Sony, ekran üzerinden mikrocerrahi gibi uygulamalarda 4K3D görüntü alımının potansiyelini gösteren heyecan verici bir tanıtımla, 4K3D görüntüleme çözümleri alanındaki sektör liderliğinin altını çiziyor.

 

Özel olarak ameliyathanedeki cerrahi mikroskoplarla kullanılmak üzere tasarlanmış, dünyanın ilk yerel 4K 3 çipli harici kamerasının içinde kullanılan ve halen iyileştirme aşamasında olan gelişmiş teknolojisini sergiliyor. Bu kameralardan ikisini birleştirerek full 4K çözünürlükle mikroskoptan 3D görüntüler elde edilebiliyor ve ortaya çıkan 4K3D görüntü, ekran üzerinden yapılan ameliyatlar için ideal olan, büyük 4K3D 55 inç medikal monitörde gösterilebiliyor.

 

Cerrahi görüntüleme iş akışını güçlendiriyor

 

MEDICA ayrıca, nöroloji ve oftalmoloji gibi cerrahi mikroskop uygulamalarında ideal kullanım imkanı veren ultra yüksek hassasiyetli Full HD 2 parçalı yeni medikal kamera sistemini görmek için de ilk fırsat olacak. HDR işlevine de sahip yeni kamera Ocak 2019’dan itibaren sunulacak.

 

Etkileyici ayrıntılar, geniş renk gamı ve 800 cd/m2 düzeyinde yüksek parlaklık sunan, yepyeni 27 inç 4K medikal monitör ile HDR (Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisinin klinik görüntüleme uygulamalarını nasıl tamamladığı da gösteriliyor. Hastaneler için gelişmiş cerrahi iş akışına çıkan kolay, uygun fiyatlı bir basamak niteliğindeki yeni monitör, cerrahi görüntüleme modalitelerinden alınan Full HD içerikleri 4K çözünürlüğe de yükseltebiliyor. Yeni monitör Nisan 2019’dan itibaren satışa sunulacak.

 

Belgeleme çözümleri

 

Dünya çapındaki klinisyenler, görüntüleme sistemlerine sorunsuz entegrasyonla ultrason ve cerrahi iş akışlarını geliştirmek için Sony’nin güvenilir, yüksek performanslı medikal kayıt cihazlarına ve yazıcılarına güveniyor. Bu yıl MEDICA’da, klinik tanı ve belgelemenin yanı sıra medikal eğitim ve öğretimi de destekleyen çözümlerimizin tamamını tanıtıyoruz.

 

Sergilenen önemli ürünler arasında, modalite ile taşıma aracı dışında bulunan yazıcı arasında kablo kullanmadan elverişli bir bağlantı kurma imkanı tanıyan, yer tasarruflu, kablosuz yazdırma çözümü de yer alıyor. Ayrıca HVO-4000MT 4K3D medikal sınıf video kayıt cihazının özellikleri de DICOM modalite iş listesi desteği ile bir HD giriş ekleyen güncellenmiş ürün yazılımı ile güçlendiriliyor.

 

Geleceğe Bakıyoruz: Eğitim ve Öğretim için VR

 

Sanal Gerçeklik (VR), medikal eğitimin ve pratiğin kalitesini artırma konusunda heyecan verici olanaklar sunuyor. Birden çok kaynaktan alınan cerrahi görüntülerin senkronize edilmesini, hasta verileri ve diğer bilgilerle birleştirilmesini sağlayan NUCLeUS™ destekli Sanal Gerçeklik (VR) ortamının kavramsal geleceği de gösteriliyor. Bu sayede diğer cerrahların ve klinik uzmanlarının cerrahi müdahalelere hasta enfeksiyonu riski olmadan, uzaktan katılmalarını sağlayan, sarmalayan bir simülasyon oluşturuluyor. VR tanıtımına ek olarak, cerrahların gerçek zamanlı olarak hastane kampüsündeki diğer klinisyenlerle iletişim kurmasını sağlayan NUCLeUS™ akıllı uygulaması Telestrasyonun da güçlü bir tanıtımı sunuluyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ