Yemeksepeti, Süper Teslimat rozeti ile sipariş deneyimini en üst seviyeye taşıyor

Yemeksepeti, Süper Teslimat rozeti ile sipariş deneyimini en üst seviyeye taşıyor

Bu haber 29344 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yemeksepeti, kullanıcılarının yorum ve puanlamaya dayalı geri bildirimleri sonucunda sipariş sayısı yüksek olan ve aynı zamanda iptal sipariş oranları düşük olan restoranlara verdiği “Süper Teslimat” rozeti sayesinde daha kaliteli ve hızlı hizmet vermeyi amaçlıyor. Restoranlara daha kaliteli hizmet sunmaları adına artı değer katan Yemeksepeti, Süper Teslimat rozeti ile restoranların müşteri portföylerini genişletip büyümelerine katkı sağlıyor. Uygulamanın hayata geçtiği Mayıs 2018’den bu yana kullanıcıların verdiği siparişlerin %30’u Süper Teslimat rozetine sahip restoranlardan veriliyor. Süper Teslimat filtresi kullanan kullanıcıların daha sonra verdiği siparişlerin bu rozete sahip restoranlardan verilme oranı web’de %49, mobilde ise %38 olarak gerçekleşiyor. Süper Teslimat kullanıcıların yeni restoranların yanı sıra yeni mutfakların da denenmesine olanak sağlıyor. Süper teslimat rozetine sahip restoranlardan en çok sipariş verilen ürün grupları Uzak Doğu mutfağı, İtalyan mutfağı, fast food, kebap, pide, ev yemekleri oldu.

 

Yemeksepeti, kullanıcılarının sorunsuz sipariş deneyimini en üst seviyeye taşıma vizyonuyla, Mayıs 2018’de uygulamaya aldığı Süper Teslimat rozeti ile kullanıcılarına daha kaliteli ve hızlı hizmet vermeyi amaçlıyor.

Yemeksepeti’nin iyi hizmet veren restoranlara yönelik verdiği bu rozete sahip olabilmek için restoranların bazı kriterlere sahip olması gerekiyor. Kullanıcılara belirttiği süre içerisinde siparişi teslim eden, kullanıcıların yorum ve puanlamaya dayalı geri bildirimleri sonucunda sipariş sayısı yüksek olan ve aynı zamanda iptal sipariş oranları düşük olan restoranlar “Süper Teslimat” rozetine sahip olabiliyorlar. Böylelikle kullanıcılar bu rozete sahip restoranlar ile daha hızlı hizmet alma şansına sahip olurken restoranlar da Süper Teslimat rozeti sahibi olmak için kaliteli ve hızlı hizmet sunmaya çabalayarak müşteri portföylerini de genişletiyor.

 

“Süper Teslimat rozeti ile restoranların kalite odaklı hizmet anlayışını artırıyor ve büyümelerine katkı sağlıyoruz”

 

Üye restoranların iş kalitelerini artırmaları amacıyla nasıl daha iyi servis verebilecekleri, nasıl pazarlama yapacakları ve pazarlama sonuçlarını ölçümlerken neleri ölçmeleri gerektiği gibi konularda onlara danışmanlık veren Yemeksepeti, Süper Teslimat rozeti ile de restoranların büyümelerine yardımcı oluyor.

 

Toplam siparişlerin yüzde 30’u Süper Teslimat rozetli restoranlardan geliyor

 

Uygulamanın hayata geçtiği Mayıs ayından bu yana kullanıcıların verdiği siparişlerin %30’u Süper Teslimat rozetine sahip restoranlardan veriliyor. Yemeksepeti’ndeki restoranların ise yüzde 10’u Süper Teslimat rozetine sahip. Ayrıca Süper Teslimat filtresi kullanan kullanıcıların daha sonra verdiği siparişlerin yine bir Süper Teslimat restoranından verilme oranı da yüksek. Süper Teslimat filtresi kullanan kullanıcıların daha sonra verdiği siparişlerin Süper Teslimat restoranından olma oranı yüzde 49 ile en yüksek web’te olurken bu oran mobilde ise yüzde 38. Mobil detayları incelendiğinde ise Yemeksepeti IOS uygulamasından oluşturulan siparişlerin tekrarlanma oranı Android uygulamasına göre yüzde 10 daha yüksek.

 

Süper Teslimat kullanıcılarının favorisi Uzak Doğu mutfağı

 

Süper Teslimat özelliği ile yeni restoranların yanı sıra yeni mutfakların da denenmesine olanak sağlayan Yemeksepeti’nin incelediği verilere göre en yüksek yüzdede Süper Teslimat rozetine sahip olan restoranlar Uzak Doğu mutfağını sunanlar. Her 3 Uzak Doğu restoranından 1’i Süper Teslimat rozetine sahip. Pizza & İtalyan; Fast Food & Sandviç; Kebap & Türk Mutfağı; Pide; Ev Yemekleri de Süper Teslimat restoranlarının çok sayıda olduğu mutfaklar.


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ