Tekfen Filarmoni’den üç farklı şehirde sonbaharın renkleri

Tekfen Filarmoni’den üç farklı şehirde sonbaharın renkleri

Bu haber 13751 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Unutulmaz bir müzik ziyafetinin yaşandığı Tekfen Filarmoni sonbahar konserlerinde Avrupa’nın en yetenekli trompetçilerinden genç İtalyan Omar Tomasoni solist olarak yer aldı. Ülkemizin sayılı özel sanat kurumlarından Tekfen Filarmoni, şef Aziz Shokhakimov yönetiminde Ankara, Mersin ve İstanbul’da sonbahar konserlerini verdi. 24 Ekim tarihinde Ankara CSO Sahnesi’nde başlayan sonbahar turnesi, 25 Ekim’de Mersin Kültür Merkezi’nde verilen konserin ardından 26 Ekim tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar’da gerçekleştirilen konser ile son buldu. Üç farklı şehirde müzikseverlerle buluşan Tekfen Filarmoni Orkestrası, dinleyicilerine unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

 

Tekfen Filarmoni’nin 3 kentte verdiği sonbahar konserlerinde, genç yaşına rağmen enstrümanına hakimiyeti ile en zorlu teknik pasajları mükemmel icra ederek seyirciler kadar, müzik eleştirmenlerinin de takdirini kazanan trompetçi Omar Tomasoni yer aldı. Aleksandr Harutyunyan’ın dünyaya bıraktığı eserlerin başında gelen Trompet Konçertosu, doğumunun 100. yıldönümü anısına Leonard Bernstein’ın On The Town Suiti ve George Gershwin’in trompet ve orkestra için ünlü Rus trompetçi Timofei Dokschitzer’in düzenlemesiyle Mavi Rapsodi eserleriyle zengin bir programa sahip konserlerde Antonín Dvořák’ın Sol majör 8. Senfoni, Op. 88’i de yorumlandı.

 

Tekfen Filarmoni Orkestrası Hakkında

 

Bugün Tekfen Filarmoni Orkestrası adıyla yoluna devam eden orkestranın temelleri; Karadeniz Oda Orkestrası adıyla 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla, 11 ülkeden 17 sanatçının katılımıyla kuruldu. İlerleyen yıllarda orkestraya başka ülkelerden müzisyenlerin de dahil olmasıyla aile giderek genişledi; Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülke: Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Suriye, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Özbekistan, Yunanistan. Tekfen Filarmoni Orkestrası, nam-ı diğer 3 Denizin Sesi; müzisyenlerin üç farklı bölgeden gelmesinin yanı sıra, orkestranın bu isimle anılıyor olmasının altında kuruluş amacı da yatıyor; farklılıkların bir arada var olabildiği ve hatta bundan da güç alarak müziğin barışın seslerinden biri olduğunu göstermek. Orkestra, klasik müzik repertuvarının yanı sıra, temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen eserleri de seslendiriyor.

 

Tekfen Filarmoni, kuruluşundan bu yana Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İspanya, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’da konserler verdi. Tekfen Filarmoni, seyircisine kaliteli bir müzik sunmanın yanı sıra temsil ettiği geniş coğrafyanın müzikal ve kültürel mirasına sahip çıkmayı görev edinerek özel projelere de imza atıyor: Orkestrada bulunan otantik çalgılar için özel olarak bestelenen eserler, Tekfen Filarmoni’nin kültürel mirası yaşatma konusunda gösterdiği çabayı gözler önüne seriyor. Orkestra konser ve stüdyo kayıtları da yapmaktadır.

 

Omar Tomasoni Hakkında

 

1984, Brescia, İtalya doğumlu Omar Tomasoni müzik öğrenimini, Brescia’daki Luca Marenzio Konservatuvarı’nda Sergio Malacarne’nin sınıfında ‘summa cum Laude’ üstün derecesiyle tamamladı. 2001-2003 yılları arasında Avrupa Gençlik Orkestrası’nda yer alan Tomasoni, bu görevde gösterdiği üstün sanatsal performans karşılığında İtalyan Cumhuriyeti’nin Bronz Madalyası ile taltif edildi. 2004 ile 2008 yılları arasında, şef Zubin Mehta’nın yönetimindeki Firenze’deki Maggio Musicale Orkestrası’nın baş trompetçisi olan görev alan Tomasoni, bunun ardından 2013 yılına kadar Roma’daki Antonio Pappano yönetimindeki dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia Orkestrası’nda yine aynı görevi üstlendi. 2013 yılından bu yana Amsterdam’daki Royal Concertgebouw’un baş trompetçisi olan Tomasoni, meşhur İtalyan Wonderbrass Quintet’in kurucu üyesidir.

 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ