“Siyah Mantolu Kadın”ın Mimarı Bahar Önen Büke Yeni Şiir Kitabının Hazırlık Çalışmalarına Devam Ediyor.

“Siyah Mantolu Kadın”ın Mimarı Bahar Önen Büke Yeni Şiir Kitabının Hazırlık Çalışmalarına Devam Ediyor.

Bu haber 5539 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Şiir Ve edebiyat akımının şairleri arasındaki yerini koruyan Bahar Önen Büke çıkarmayı planladığı ikinci şiir kitabının çalışmalarını sürdürüyor.

Bahar Önen Büke yeni akım şairlerinden biri.. 1984 yılında Balıkesir’de dünyaya geldi. İki çocuklu bir ailenin tek kızı.. ilkokulu Susurluk ilçesi’nde baba sının beldesi olan Göbel’de tamamlıyor. Orta öğrenimini Bandırma, Bandırma Ortaokulu’nda, liseyi Bandırma Ticaret Meslek Lisesi’nde bitiriyor. Lisenin Muhasebe Bölümü’nden mezun oluyor.

Şair ve Yazar Bahar Önen Büke henüz ortaokul yıllarında edebiyat ve özellikle şiirlere ilgi duyan bir öğrenci olmuş. Bu ilgi ve sevgi kendisini şiir yazmaya yöneltmiş. Kalemi kuvvetli olan yazar Balıkesir’in yerel gazetelerinden biri olan “Bengises Gazetesi”nde şair, yazar olarak yer alıyor. Şaire şiir ve yazım dışında eğitimle ilgili projeler, kültür sanat ve edebiyat alanlarında yerel ve ulusal gazetelerde alanıyla ilgili çalışmalarını yazılara döküyor. Web sitesi ve portallarında yapmış olduğu haberleriyle okuyucularıyla buluşup yoğun ilgi görüyor.

Bahar Önen Büke evli olup şu anda Bandırma’da ikamet ediyor. Piyasaya yeni çıkacak olan kitabının çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaleme aldığı ilk kitabı “Siyah Mantolu Kadın” Mayıs 2023’te okur severleriyle buluştu. Bu kitabın popülaritesi oldukça yüksek değerler kazandı. “Siyah Mantolu Kadın” kadın toplumunun  hayat mücadelesinde, aşk, özlem ve insanlığa, hayata dair pek çok temaları konu ediniyor. Yazar kitabının işlevsel boyutlarındaki ana unsurların acı duyan yüreklere sevgi ve aşk getirdiğini belirtmeden geçemiyor. Bahar Önen Büke tıpkı bir mimarın oluşturduğu yapıtlardaki gibi konu içeriklerini ilmek ilmek işlediğini vurguluyor.

Şaire kaleme aldığı yüzlerce şiiri arasında toplumu, edebiyata olan tutkunluğunu, aşkı ve sevgiyi anlatan mistik tarzlarda satırlarına dökmüş.. Yazdığı her şiir kendi öz evlatları kadar kıymet bulmuş. Bu ülkeye mutlaka şiir lazım diyerek sözlerine devam eden Büke, şiirin insanlarda empati ve merhamet duygularını geliştirdiğini, düşünceye dönüştürdüğünü ifade ediyor. Yazar bundan ötürü tüm Belediyelerin organize etmekte oldukları etkinliklere ünlü kalemlerin yanı sıra halk şairlerinin de yer almasını Can’ı gönülden dilediğini belirtiyor.

Yağmur düşüyor karanlık şehrin sisli, puslu sokaklarına

Ve siyah mantolu bir kadın sokaklarda bir başına

Gözlerinden yaşlar süzülüyor öpüyor yanaklarını

Arada titreyen elleriyle silse de gözleri oldukça ısrarlı 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ