Çarpıcı Bir Mekân Gizli Gözetim Müzesi..

Çarpıcı Bir Mekân Gizli Gözetim Müzesi..

Bu haber 4881 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Gözetim Müzesi (Arnavutça: Muzeu i Përgjimeve të Sigurimit të Shtetit), Yapraklı Ev (Shtëpia me Gjethe) olarak da bilinir,

Arnavutluk başkenti Tiran'da bulunan bir tarih müzesi. Komünist dönem boyunca Sigurimi'nin genel merkezine ev sahipliği yapmış Müze, komünist rejim boyunca gözetlenmiş, tutuklanmış, kovuşturulmuş, mahkûm edilmiş ve infaz edilmiş masum insanlara" adanmıştır. Tarihçe Müze, 1931 yılına dayanan ve avlusu olan iki katlı bir villanın içinde barındırılmaktadır.

İlk başta Arnavutluk'taki ilk özel obstetrik kliniği olarak işlev gösterdi; Alman işgali boyunca ise bina Gestapo tarafından kullanıldı. Savaşın ardından, komünist rejimin 1991 yılındaki çöküşüne dek, bina, Sigurimi'nin gözetim faaliyetlerinin yürütüldüğü genel merkez olarak kullanıldı.

Gizli Gözetim Müzesi 23 Mayıs 2017 tarihinde kapılarını açtı. Bina, şehir merkezinde bulunur. Binanın dışını kaplayan tırmanan bitkiden dolayı bina "Yapraklı Ev" olarak bilinir. Binanın 31 tane odası var Müze, 2020 yılında, Avrupa Konseyi'nin verdiği Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'ne layık görüldü.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ