Van’da mazbata cesareti

Van’da mazbata cesareti

Bu haber 6255 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Adayı Abdullah Zeydan’a mazbatasını, MAZBATA KRİZİ sonrası verme kararı aldı.

Hatırlayalım.. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde VAN’da MAZBATA KRİZİ’nde ne olsu?

DEM Partisi’nin adayı Abdullah Zeydan oyların yüzde 55,4’ünü ve AK Parti’nin adayı Abdullah Arvas ise oyların yüzde 27’sini aldı.  Adalet Bakanlığı’ndan itiraz geldi ve mazbata seçilmişte değil seçilmemişte kaldı.

Mazbata Kriziyle Van karıştı Güvenlik Kuvvetleriyle Halk Çatıştı

Çıkan olaylara emniyet güçleri müdahale etti. Van, Bitlis, Siirt’te gösteri ve yürüyüşlere on beş gün yasak geldi. Yasak daha bitmeden, YSK (IŞIK HIZIYLA) devreye girdi ve mazbatayı seçilmiş aday Abdullah Zeydan’a verme kararı aldı.

İlkeleri Olmayanın İtirazı Olmaz

Ortadoğu’da istikrar lafı duyulduğu an dikkat edilmeli! Coğrafyanın en istikrarsız haline yaklaştığı bilinmeli.

Van Başta Olmak Üzere Yurdun Bazı Yerleri Karıştı

Halkın kafası daha da karıştı.. Protestolar Tavan’dan İstanbul’a sıçradı. PKK Terör Örgütü yandaşları Esenyurt’ta MHP Bayrağı asılı bile bile taşladı.

Mazbata Krizinde

Seçilmiş aday seçilmemiş adaya mazbata hangi gerekçeye dayanılarak verildi? Eğer seçilmiş adayın terör örgütü ile bağlantısı varsa adaylığı neden kabul gördü? Halk sokağa çıkınca /ortalık mahşer yerine dönünce mazbata ve seçilmemiş adaydan seçilmiş adaya hangi gerekçe ile geri verildi.  Akıl tutulması gibi görünen bu durum yoksa akıl oyunumu?

Kürt Halkının Hakları Ayaklar Altında

Sırrı Sakık da boş durmadı. Ağrı’dan avaz avaz bağırdı. ”Taşıma Seçmen Var” Bazı polis, asker kuvvetleri yüzünü kameralardan sakladı. Halkın gözünde “İtibarsızlaştırıldı” Ağrı’da kolluk kuvvetlerine toplu “itibarsız oy” kullandırıldı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van ve Ağrı’dan eş zamanlı bu iki olay ile topluma verilmek istenen mesaj 4 Temmuz 2003 ‘de Süleymaniye’de başına geçirilen çuvaldan çıkan mesajla aynı.. TSK’den Korkma.

Halklarımızın Hakları Çoktan Devrime Çok Önceden Başladı

Oysa.. Halk tek başına çoğul kelimedir. “Farklılıklar Zenginliğimiz, birliğimiz gücümüz”

Hatırlayalım..

Sözde Kürdistan’ın kurulmasının temeli İhanet Yasası/İkiz Yasaların imzalanması ile atıldı. Bazı Kürt vatandaşlarımıza “halklarımızın hakları” deme alıştırıldı. Bazı Kürt vatandaşlarına sözde “Kürdistan’ın Kurulması” için cesaret verildi. Önce.. 4 Haziran 2003’de “İhanet Yasası” olarak bilinen ve 37 yıl boyunca imzalamaktan kaçınılan, Ulus Devletlerin birliğini/ beraberliğini/dirliğini bozmaya yönelik “İkiz Yasalar” AKP iktidara gelir gelmez imzalandı.

Sonra 4 Temmuz 2003’te Süleymaniye’de Türk Askeri’nin başına çuval geçirildi. Başına çuval geçirilen Türk Askerinin Türk Milletinin gözünde “itibarsızlaştırma” butonuna medyanın da gücüyle basıldı O gün.. TSK’dan artık Korkma! Cesaret mesajı verildi. Bugün.. Tavan’dan “Korkma” nın sokağa dedirten “Mazbata Cesareti”

Mazbata krizi sürerken ‘Aman Allahım’ demek yerine Cumhurbaşkanı Sn Erdoğan’ın kameralara yansıyan keyfine de diyecek yoktu. Düzce Belediye Başkanı’nı da “Takma Kafana Zaferin Küçüğü Büyüğü Olmaz”diyerek avuttu.

Sevgi ve Bilgiyle..

Em.Albay Öznur Yılmaz

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ