Yazın, Senaryo, Hikayelere Öykülere Adanmış Bir Ömür Ve Usta Bir Kalem Mediha Ünver..

Yazın, Senaryo, Hikayelere Öykülere Adanmış Bir Ömür Ve Usta Bir Kalem Mediha Ünver..

Bu haber 5553 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Aşkın, umudun, umutsuzluğun, umarsızlığın, kırsalın yanık türküsü “Gülbahar. “ Özleyişlerin destanı “Kapısız Kilitler..”

Mediha Ünver senaryo yazımı ile başlayan yazarlık hayatına öyküler yazarak devam eden usta kalemlerimizden biri. Ünver’in şu ana kadar yazıp okur severlerle buluşturduğu “Gülbahar” ve “Kapısız Kilitler” isimli 2 kitabı bulunuyor.

Çiftçi bir ailenin altıncı çocuğu olarak doğan Mediha Ünver ilköğretimimi tamamladıktan sonra köyün ilk okuyan kızı olarak ortaokulu ablasının yanında Antakya’da bitirdi. Ankara’daki lise eğitimi sonrası Gazi Eğitim Fakültesi Elektronik Bölümü’nden mezun olup öğretmenlik yaptı.

Yedi yıl önce senaryo yazımı ile başlayan yazın yolculuğu öykülerle devam etti. Öyküleri çeşitli dergilerde yayımlandı. Bilgi Yayınevi’nden çıkan ilk kitabı “Kapısız Kilitler”, Kültür Bakanlığı İlk Eser Desteğine layık görüldü.  KTÜ Edebiyat Fakültesi’nde tez konusu oldu.

Gülbahar adlı romanı Klaros Yayınlarından piyasaya çıktı. Roman için şair yazar Hasibe Ayten arka kapak yazısında şöyle diyor: “Aşkın, umudun, umutsuzluğun, umarsızlığın, kırsalın yanık türküsü Gülbahar. Yürek yangınlarının külünde aşk goncalarının boyun büküşü.

Şiirsel bir dille yazılan Mediha Ünver'in ilk kitabı “Kapısız Kilitler” özgünlüğüyle tez konusu olmaya değer bulunmuş, katmanlı öyküleri okurun yüreğinde derin izler bırakmıştı. Bu kez “Gülbahar” romanı ile bekleyişlerin, özleyişlerin destanını yazan Ünver, toplumsal sancıların bam teline cesaretle basmakla kalmıyor sazının telinde dillendiriyor.

Gülbahar ile Ali'nin tutkulu aşkı dikenli telleri geçebildi mi? Aşkın isyan kılığına büründüğü insanlık dramına Mediha Ünver'in bu yeni romanında bir kez daha tanık oluyoruz."

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ