Mevsim Yenice’den kayıp parçalara aldırmadan yapbozu tamamlamaya çalışanların kitabı:  Fil Gözü

Mevsim Yenice’den kayıp parçalara aldırmadan yapbozu tamamlamaya çalışanların kitabı: Fil Gözü

Bu haber 4536 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Çağdaş edebiyatımızın en özgün yazarlarından Mevsim Yenice, sekiz öyküden oluşan yeni kitabı Fil Gözü’nde bu kez spot ışığını karanlığa tutuyor…. Boşlukta sürüklenen, boşlukla yaşamayı öğrenen ya da hayatındaki boşlukları doldurmaya çalışan insanların hikâyelerini ince üslubuyla kaleme alan yazar, okuru kayıp parçalara rağmen yapbozu tamamlamaya çalışanların hayatlarına dahil ediyor. 

 İlk iki kitabında yakaladığı özgün dil ve zengin öykü dünyasıyla çağdaş edebiyatımızda haklı bir başarıya ulaşan Mevsim Yenice’nin üçüncü öykü kitabı Fil Gözü, Can Yayınları etiketiyle raflarda!

 Mevsim Yenice, ince üslubuyla kaleme aldığı Fil Gözü’nde bu kez spot ışığını karanlığa tutuyor. Boşluk teması üzerinden hiçliğe, yalnızlığa ve tamamlanmaya dair etkileyici hikâyeler anlatan yazar, öykülerinin her birinde özenle kurduğu farklı atmosferle boşluğu doldurup karaktere dönüştürüyor. Boşlukta sürüklenen, boşlukla yaşamayı öğrenen ya da hayatındaki boşlukları doldurmaya çalışan insanların yani bir nevi kayıp parçalara rağmen yapbozu tamamlamaya çalışanların öykülerini ustalıkla işliyor. Sonunda ortaya çoğumuz gibi, kendilerine söyleyecek çok şeyleri olan ama kulak vermeye mecalleri kalmayan kişiler çıkıyor. 

 Gece olup da onu kendi yatağında hafif bir iniltiyle, huzurla uyurken görünce, hayatı boyunca anımsayacağı, olur olmadık yerlerde yoklayacak o derin boşlukla karşılaşacaktı. İçi bin bir istek ve arzuyla, pişmanlık ve neşeyle, merhamet ve özlemle dolu o boşlukla. O an anlayacaktı kafasını okşarken hissettiğinin ne olduğunu ve bir daha unutmamak için o duyguya bir isim verecekti. 

  Mevsim Yenice, 1985’te İzmir’de doğdu. Üniversitede fizik okudu. “Açık Artırma” öyküsü, 2015 altKitap Öykü Yarışması’nda birinciliğe layık görüldü. 2015 ve 2016 yıllarında farklı iki dosyayla Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde öykü dalında “dikkate değer” bulundu. Birçok kolektif kitaba öyküleriyle katıldı. İlk kitabı Tekme Tokatlı Şehir Rehberi, 2019 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülleri’nde Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü. 2016 yılından bu yana altKitap ve altZine yayın kurulunda yer alıyor. 2022’de Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy’un Diyaloglar sohbetlerini, 2023’te Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas’ın İlk Sayfası podcast serilerini aynı isimlerle yayına hazırladı.

 


 

 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ