MALTIN PEŞİNDE 2024 Yılın En İyi Viski Kitabı dalında aday gösterildi

MALTIN PEŞİNDE 2024 Yılın En İyi Viski Kitabı dalında aday gösterildi

Bu haber 2711 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Bu sene 30. su düzenlenen Gourmand Awards, dünyanın en prestijli yemek ve içki kültürü kitapları yarışması olarak kabul ediliyor.

8 Kasım 2024’te Shanghai’da düzenlenecek ödül töreninde viski kategorisinde finalde yarışacak olan Maltın Peşinde, Burkay Adalığ’ın 10 yıla yayılan seyahatlerinden yola çıkarak âşık olduğu ülke İskoçya’nın zengin kültürünü, ilginç ayrıntılarla dolu tarihini, doğal güzelliklerini ve elbette milli içkileri viskiyi okurlarıyla buluşturuyor.169 damıtımeviyle ilgili bilgilerin yer aldığı, yüzü aşkın tadım notuyla ve Adalığ’ın ilginç anılarını da aktardığı viski seyahat rotalarıyla zenginleşen Maltın Peşinde, İskoçya üstüne hazırlanmış en geniş kapsamlı gezi ve anı kitabı. Maltın Peşinde, İrlanda, Fransa, İsveç ve Japonya'da yayımlanan 4 viski kitabıyla yarışacak.

Dr. Burkay Adalığ’ın ilk kitabı “Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası” 2021 Gourmand Awards'da aynı kategoride yarışmış ve "Best Whisky Book” ödülü almıştı. İkinci kitabı “İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası” da 2022 yılında “Best Spirits Book” ödülüne layık görülmüştü.

Dr Burkay Adalığ konuyla ilgili olarak şunları belirtti:

“Meleklerin Payı ve İmbikten Kadehe kitaplarımın dünyanın en prestijli kitap yarışmalarından biri olan Gourmand Awards’da yılın en iyi kitabı seçilmesi ve yurt dışında da takdir görmesi beni çok mutlu etmişti. Yeni kitabım Maltın Peşinde ile tekrar finallere kalmak benim için büyük gurur kaynağı. Yoğun programım nedeniyle Çin’deki ödül törenine katılamayabilirim ancak sonuçları heyecanla takip edeceğiz. Şu anda üstünde çalıştığım ve yakında yayımlanacak rakı kültürü kitabımı da 2025 Gourmand Awards final listelerinde görmek en büyük hayalim”

Alkol Sağlığa Zararlıdır.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ