Hayatlara dokunup sosyal sorumluluk projelerine uzanan kitaplar. Güçlü kalem Layıkhan Özder’den “Sana Geç Kalmadım”, “Aslında Bitmedi”, “Yürek Ağlarsa”, “O Çarşamba”, “Mahpusun Gelini”

Hayatlara dokunup sosyal sorumluluk projelerine uzanan kitaplar. Güçlü kalem Layıkhan Özder’den “Sana Geç Kalmadım”, “Aslında Bitmedi”, “Yürek Ağlarsa”, “O Çarşamba”, “Mahpusun Gelini”

Bu haber 9161 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Güçlü kalem Yazar Layıkhan Özder yazdığı kitaplarını farklı projelerle özdeşleştirerek sosyal sorumluluk alanlarında popülasyon yaratan bir isim..

 

Dizelerini, satırlarını gençlerin hayatına dokunan yazar ve romancı Layıkhan Özder, tam yedi yıldan bu yana sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki projelerinde ihtiyaç sahibi çocuk ve gençlerin eğitimi yararına yazmaya devam ediyor. Satırlarına döktüğü her bir kitabında toplum çeşitliliği çerçevesinde oluşan konularında üzerine düşen görevlerini bilinç ve duyarlılıkla hazırlıyor.  Bu nedenle yarattığı her eseri toplumsal birer mesaj niteliğinde ortaya çıkmaktadır.

Layıkhan Özder kişilik anlamında kendisini bir eğitim neferi gibi yetiştirmiş,  düşünsel güçlülük doğrultularında kalemini de bu amaçla kullanarak son eseri ‘’MUCİZEVİ KIRMIZI  PATİK‘’. İle gündem oluşturmaya devam ediyor. Son yazdığı kitabında istismara uğramış çocuklara eğitim bursu ve ihtiyaç sahibi engelli çocuklara tekerlekli sandalye temini sağlanmasını amaçlayarak bir kez daha sosyal sorumluluk görevini yerine getirmektedir.

Özder çok yönlü kişiliğiyle yıllardır sürdürmekte olduğu kelimelerini eğitim alanlarından, depremzedelere, SMA tip hasta bebeklere, son yılların kanayan yarası şiddet mağduru kadınlara ışık tutarak acıları paylaşıyor. Yeni yazdığı kitabında, ihmal ve istismara uğramış çocuklara eğitim bursu vermeyi, aynı zamanda ihtiyaç sahibi engelli çocukların yanında olmayı hedeflemektedir.  

Uyguladığı projeler doğrultusunda yaşanan hayatlarımızdaki daha fazla çocuklarımıza  ulaşarak önemli katkı sağlayacağını umut eden yazar, ülkemizde ve dünyada  trajik olayların artık son bulmasını yüreğinde oluşturduğu sevgi ve birliktelik mesajlarıyla bütünleştirmektedir. 

Layıkhan Özder Ankara’da doğdu. Almanya’da İşletme alanında üniversite eğitimi gördüğü sırada ailesi ile Türkiye’ye döndü. Yurtdışında gördüğü eğitimi o dönemde denklik olmadığından liseyi tekrar okumak durumunda kaldı. Bahçelievler Deneme Lisesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünde bir yıl eğitim gördükten sonra alanını değiştirerek tercüman olmaya karar verdi. Bu hakkı elde edebilmek için Goethe İnstitute sınavlarına aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığının açtığı dil yetenek sınavlarına katıldı. Girdiği sınavları başarıyla tamamlayan Layıkhan Özder böylelikle hem tercüman olma hakkını hem de Kültür Turizm Bakanlığından turist rehberi olma (kokart) hakkını elde etti.  

 

Tüm bunlarla yetinmeyen yazar, Açık Öğretim Fakültesi Ev Ekonomisi bölümünü tamamladı., Kendi aile şirketlerinde oturma grupları ve okul sıraları üretiminde uzun yıllar idari biriminde görev yaptı. Ayrıca iş dünyasında hidrolik, iş makineleri, üretim planlama vb. alanlarda, tıp alanında kanser tedavisi üzerine, hukuk alanında mahkeme davaları üzerine çalışmalar yürüttü, özel bir ofisten Ankara Avusturya Büyükelçiliği vatandaşlarına yönelik çeviri işleri yaptı.  Layıkhan Özder emekli, evli ve bir kız annesidir. 

Yaşama adadığı kitapları

2017- Sana Geç Kalmadım 

Evlat edinme konusunda çocuk sahibiolamayan çiftlereve tek ebeveynlere yol göstermekve cesaret vermek amacıyla, çiftlerinkaynağa ulaşabilmeleri içinyola çıktığını belirtenyazarLayıkhan Özder, evlat edinme sürecinde yaşananları bu kitaptatopladı. Bu kitabında aynı zamandafarkındalıkyaratmayı hedefledi. 

2019- Aslında  Bitmedi     

Aslında Bitmedi’ de kurgusal dünyanın kapılarını aralayarak çok farklı birhikâyeyi ele alarak yüzleşmeninönemine değiniliyor. Gizem ve gerilim tarzı sevenler için değişik bir öykü.   

2020 -Yürek  Ağlarsa   

Yürek Ağlarsa , gerçek hayat hikayesinden esinlenerek yazılmış bir hikaye.. Bu hikâyede, şiddete maruz kalmış ,aşkta yanılgıya uğramış kadınlarımızı 

( Mayra) ve aşkları yarım kalıp, kavuşamamışların (Erol amca) hayat hikayeleri ele alınmıştır. Genç kızlarımıza önemli bir mesaj verilmek amaçlanmıştır. Bu mesaj , ‘’Eğitimin ne deli önemli olduğu ’’mesajıdır.    

2021- O Çarşamba   

‘’O Çarşamba ‘’sezgisel dünya, altıncı his ve rüyalara dair bir hikâyedir Sezgileri sebebiyle Ursula’nın başına gelenlerden dolayı acı çeken ve yıllar sonra bununla yüzleşmek zorunda kalan Dilara’nın hikâyesi. Gerçek hayat hikâyesinden esinlenerek kaleme alınmıştır.   

2022- Mahpusun Gelini    

‘’Mahpusun Gelini ‘’evlendikleri adama değil  mahpusa gelin olmuş kadınların hikâyesidir. Onlara acı veren  insanların boyunduruğundan  kurtulmaya çalışırken  kendilerini başka bir  boyundurukta bulan; öyle ki  hayatlarından endişe  ettikleri için  çaresizce  cezaevlerini dışarda yaşadıkları  zindandan  daha güvenli bulan kadınların hikâyesi. Gerçek hayat hikâyesinden esinlenerek kaleme alınmıştır.

2024- Mucizevi Kırmızı Patik ....

“Mucizevi Kırmızı Patik” , bir kadının inatçı direncini, cesaretini anlatan sarsıcı, sıra dışı bir hikâyedir. Her sayfasında, hayallerin peşinde koşmanın, zorluklarla mücadele etmenin ve en karanlık anlarda bile umudu yitirmemenin eşsis gücünü keşfedeceksiniz.Gerçek hayat hikayesinden esinlenerek kaleme alınmıştır.  

Hayatlara dokunup sosyal sorumluluk projelerine uzanan kitaplar. Güçlü kalem Layıkhan Özder’den “Sana Geç Kalmadım”, “Aslında Bitmedi”, “Yürek Ağlarsa”, “O Çarşamba”, “Mahpusun Gelini” Mucizevi Kırmızı Patik

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ