Dizelerinden şarkıların sihirli tınılarına, gönüllere…

Dizelerinden şarkıların sihirli tınılarına, gönüllere…

Bu haber 3502 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yazar, Şair, Söz Yazarı Suna Hezer ‘in yazdığı tüm dizeler şarkıların dilinde gönüllere sesleniyor, şarkılarda hayat buluyor.

 

Söz yazarı, Şair Suna Hezeer1956 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğdu.  Hezer, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Çocukluğunda müzikle ilgilenmeye başladı. Ortaokul yıllarında serbest nazımla şiirler yazmaya başladı.

1997 yılında “Giteme Mecbur Olma” adlı şiir kitabını yayımladı. Bir süre sonra serbest şiir yazmaya başladı. Yazar olma fikrinin farkına vardı. Yıllar süren çalışmaları sonucunda yazdığı şiirler ilgi görmüş ve Türk Sanat Müziği alanında birçok değerli besteci tarafından bestelendi.

Hezer’in ilk şiiri “Sende Kalan Gönlüme Kaş Çatma İncirim”, Mustafa Coşkun tarafından Kürdilihicazkâr makamında bestelenmiş ve 23494 numarayla TRT repertuarına giren ilk şiir olmuştur.

Bu eseri TRT Ankara Radyosu ri  sanatçılardan Zeki Topçuoğlu tarafından seslendirmiştir.. Ayrıca besteci Ahmet Sedat Mete'nin bestelediği şiirlerden biri olan "Yollarıma Karanfiller Güller Döksen Ne Fayda" adlı Nihavent makamındaki ortak eseri, 24666 sayıyla TRT repertuvarındaki ikinci eseri olmuştur.

Suna Hezer İskenderun Belediyesi'nde farklı birimlerde görevde bulundu. Düğün memurluğu görevinden 1997 yılında 39 yaşında emekli oldu. Emekli olduktan sonra iş hayatına atıldı ve Mersin'de bir tekstil mağazası açtı. İki erkek çocuk annesidir.

 

Bir Gün Gibi Geçti Ömrüm

Bir gün gibi geçti ömrüm rüzgârında savrulurken

Hakikati geç anladım yaprak daldan ayrılırken

O siyahi gecelerin eleminde kaybolurken

Şu kalbimi senelerce bilsen nasıl avuttum ben

Umuduma mola verdim düşünürken bir başıma

Hayatımın kışı vurdu yaz aşkıma sırdaşıma

Yaslandığım o yılların dayandıkça her taşına

Şu kalbimi senelerce bilsen nasıl avuttum ben.

Bu vefasız aksamların bahçesinde gezindim ben

Her mevsimde aşka gülen gül dalında özümdün sen

Mor güllerin ahenginde hareli şen gözümdün sen

Şu kalbimi senelerce bilsen nasıl avuttum ben.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ