Oğuzlar ve Türkmenleri En İyi Anlatımlarla Prof. Dr. Faruk Sümer Yazdı..

Oğuzlar ve Türkmenleri En İyi Anlatımlarla Prof. Dr. Faruk Sümer Yazdı..

Bu haber 4281 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Tarihçi Prof. Dr. Faruk Sümer Türk tarihine sayısız eser kazandıran Akademisyenlerden biri. Prof. Dr. Faruk Sümer'in kaleme aldığı "Oğuzlar, Türkmenler" kitabının 6.baskısı yayınlandı.

Prof. Dr. Faruk Sümer, Konya’nın Bozkır ilçesinde 1924 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitiren Sümer, Ankara Üniversitesi’nde doktora çalışmasını yaptıktan sonra akademik hayatına burada devam ettirdi. Türk tarihine sayısız eser kazandıran Faruk Sümer, dünya çapında değere sahip pek çok kitap yadır. Sümer’in en önemli eseri Oğuzlar kitabıdır. Karakoyunlular, Safevîler, Kitab-ı Diyarbakriyya, Çepniler, Yabanlu Pazarı, Türk Devletlerinde Şahıs Adları ve Turkısh Archıtecture diğer kitapları bulunuyor. Bundan başka makale, tebliği, ansiklopedi maddesi ve araştırmaya imza attı. Bu eserlerinin bir kısmı çeşitli dillerde de yayınlandı.

Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da pek çok görev alan Sümer Türk tarihini özellikle Oğuzların tarihini anlatmak için çalışmalar yapmış, konferans, panel ve makaleler yayınladı. Avrupa ülkeleri ve Türkmenistan’da yaptığı çalışmaları değerini bir kat daha arttırdı. Yakalandığı hastalık sonucu 1995 Yıllında hayatını kaybetti.

6. Baskısı yapılan kitapta Bilhassa ticari münasebetler sebebi ile X. yüzyıldan itibaren aralarında yayılmaya başladığını bildiğimiz İslamlığın XI. yüzyılda, Oğuzlar’dan ezici çoğunluğun dini haline geldiği görülmektedir. Bunun sonunda Oğuzlar’a XI. şüzyılda Türkmen adı verilmiştir ki, bu ad aşağı yukarı iki asır sonra her yerde Oğuz’un yerini almış ve Oğuz sözü destanlar ile hatıraları yaşatılan ataların adı olarak Türkmenler arasında uzun müddet yaşamıştır… 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

YAZARLAR

30 AĞUSTOS-2 DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ