28. Akbank Caz Festivali Anadolu’yu Dolaşıyor

28. Akbank Caz Festivali Anadolu’yu Dolaşıyor

Bu haber 7792 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Akbank Caz Festivali’nin artık bir festival klasiği haline gelen ve üniversiteli gençlerin heyecanla beklediği “Kampüste Caz”, 12 Kasım Pazartesi günü saat 18.00’da Edirne Trakya Üniversitesi, Balkan Kongre Merkezi’nde binlerce gençle buluştu. İlginin yoğun olduğu konserde öğrenciler Evrencan Gündüz ve Uzaylılar’ın eşsiz performansı ile doyasıya eğlendiler.

 

Evrencan Gündüz’e saksafonda Edward Pithey, trombonda Dilan Balkay, basta Salih Yeniev ve davulda Uğurcan Mamuzlu’nun eşlik ettiği konserler Edirne’den sonra sırasıyla Çanakkale, İzmir, Muğla, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Mersin ve Adana’da üniversiteli gençlerle buluşmaya devam edecek.

 

Akbank’ın kurulduğu günden bu yana sanatı ve sanatçıyı desteklediğini vurgulayan Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, “Bizler inanıyoruz ki bir ülkenin gelişimini ve büyüklüğünü sadece ekonomik değerler belirlemiyor, kültür ve sanat alanındaki gelişmişlik de bunun en önemli göstergelerinden biri” dedi. Sanatın gerçekte “gelecek kuşaklara bırakılacak en önemli miras” olduğuna inandıklarını vurgulayan Bigalı, bu yıl 28. yılını kutlayan Akbank Caz Festivali kapsamında düzenledikleri “Kampüste Caz” etkinliklerine de bu nedenle özel önem verdiklerinin altını çizdi ve ekledi: “Caz Festivali’nin takipçilerinin aslında büyük çoğunluğu gençler. Ancak baktığınızda festival İstanbul’da.

 


Öncelikle sekiz yıldır biz festivali Anadolu’ya taşıyoruz. Sadece konser salonlarında bırakmıyor, üniversitelere, liselere gidiyoruz. İlk yıl beş şehre gittik ve 1.000 üniversiteliye ulaştık. Geçtiğimiz sene ise sekiz şehre gittik ve 6.000’e yakın öğrenciye ulaştık. Bu yıla kadar ise toplamda 20 farklı şehirde 65 kampüs konseri yaptık ve yaklaşık 32 bin üniversiteli ile birlikte konser izledik. Gençlerin Kampüste Caz etkinliklerine, salonları yüzde 100 doldurarak gösterdikleri büyük ilgi bizi çok mutlu ediyor; bu nedenle, etkinliğin sınır ve kapsamını her yıl genişletiyoruz. Anadolu’ya giden tek caz festivali olarak, bu yıl dokuz ayrı şehirde olacağız Kampüste Caz bu yıl; Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Mersin ve Adana’da Evrencan Gündüz ve Uzaylılar’ı üniversiteli gençlerle buluşturacak.”

 

 

 

 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ