Lüleburgazlı Genç Girişimciler Zirvede!

Lüleburgazlı Genç Girişimciler Zirvede!

Bu haber 29223 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı kapsamında inovasyon, tasarım ve girişimcilik noktalarında çeşitli projelere imza atan Lüleburgaz Belediyesi, bünyesinde kurduğu Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER) ile genç girişimlerin büyüyerek hız kazanmalarına yardımcı oluyor.


Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından Türkiye’nin yerli yeniliğini temsil etmesi hedefiyle hayata geçirilen 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Lüleburgaz Belediyesi’nin açtığı stand aracılığıyla projelerini tanıtma fırsatı yakalayan genç girişimciler, girişimcilik kariyerleri için son derece önemli bir deneyim elde ettiler.

  

Genç girişimcilerin projeleri yoğun ilgi gördü

 

Sanayide dönüşüm gerçekleştirme vizyonuyla hareket eden Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde Türkiye'deki Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesindeki sıkıntılar ve Ar-Ge tabanlı yerel kalkınmanın önündeki engeller gibi konular ele alındı. İki gün boyunca süren zirvede, 14 oturumda 60 konuşmacı olmak üzere yaklaşık 12 bin 500 katılımcı yer aldı.

  

Sağlıktan uzay araştırmalarına, savunma sanayiinden enerjiye kadar geniş bir yelpazede sıralanan buluş ve icatların sergilendiği zirvede, genç girişimciler de projeleriyle dikkatleri üzerlerine topladılar. 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi’nde sektör oyuncularıyla tek çatı altında bir araya gelen Lüleburgazlı genç girişimler arasında Compuni, eKuaför, MazotApp, Polyfield WW2 ve TR Cari bulundu.

 

Girişimler, LİMER’de ivme kazanıyor

 

Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nde eğitim, çalışma alanı, mentorluk ve networking gibi noktalarda ücretsiz destek alma şansına sahip olan genç girişimciler, Lüleburgaz Belediyesi’nin sunduğu girişim hızlandırma programı kapsamında büyüyerek güçleniyorlar. 

 

Aygün Akyıldız ve Özgün Kurt tarafından geliştirilen eKuaför, güzellik sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile müşterileri buluşturan bir mobil uygulama olarak öne çıkarken; Inovanka tarafından kurulan Compuni, faydalı içerik deposuyla şirketleri online üniversite haline getiriyor.

  

Burak Patır ve Kaan Köse’nin geliştirdiği Polyfield WW2 isimli İkinci Dünya Savaşı’nı konu alan online bir oyun olarak dikkat çekerken Hakkı Atanur Duman, Doğa Kantarcı, Burak Onur Çetin ve Bertuğ Abalı tarafından geliştirilen MozatApp isimli navigasyon tabanlı mobil uygulama da kullanıcılar ile akaryakıt istasyonları arasında köprü kuruyor. Erdem Hilmi Küçükköse tarafından hayata geçirilen ödüllü girişim TR Cari ise bir müşteri, cari hesap ve iş takip programı olarak işletmelere kolaylıklar sunuyor.

 

2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı Hakkında Lüleburgaz Belediyesi, 2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde her yılı farklı bir temalı yıl olarak ilan ediyor. 2016 Kadın Yılı ve 2017 Bisiklet Yılı’ından sonra belediye meclisi, temalı yıla özel çalış taylar sonucunda 2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan etti. Lüleburgaz Belediyesi, yıl boyunca inovasyon, tasarım konularında farkındalık yaratma ve girişimcilik ekosistemini destekleme amacıyla çeşitli organizasyonlara imza atmayı hedefliyor.

 

Lüleburgaz Belediyesi

 

“Soyadı kültür olan bir Lüleburgaz” vizyonuyla hareket eden Lüleburgaz Belediyesi, toplumun sosyal ve kültürel beklentilerinin karşılandığı, bireylerin kendini geliştirme fırsatı bulabildikleri bir kent yaratmayı hedefliyor. Hizmetlerini yerine getirirken insanların mutluluğunu, sağlığını ve güvenliğini ön planda tutan Lüleburgaz Belediyesi, yenilikçi projeleriyle benzerlerinden farklılaşıyor.


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ