Buka 2019’da yurtdışında büyümeye odaklandı

Buka 2019’da yurtdışında büyümeye odaklandı

Bu haber 10288 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yılın ilk yarısında yüzde 5,8 oranında küçülerek daralma yaşayan Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden mobilya sektörü, uzun zamandır beklenen KDV indirimiyle rahat bir nefes aldı. Mobilyada KDV’nin yüzde 8’e inmesi ve yeni yıl alışverişleriyle birlikte sektörün yılı toparlanarak kapatması bekleniyor.

 

Modüler çözümleri, farklı tasarımları ve değiştirilebilir kılıf sistemiyle mobilyada akıllı değişim konseptini Türkiye genelinde yaygınlaştıran Buka, iç pazarda sürdürdüğü mağazalaşma hedefini korumakla birlikte yurtdışı çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle 2018’in ikinci yarısından itibaren hedef pazarları yakından takip eden Buka, 2019 yılında Rusya, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına yönelerek, yurtdışında büyümeye odaklanacak.

 

Sektörün ilk yarısında üretim ve satışta yaşanan daralmayla 2019 yılında hedeflerini yurtdışı üzerine kurguladıklarını belirten Buka Yönetim Kurulu Başkanı Suat Erdoğan, “Mobilya sektörü, yüzde 95 yerli üretimi ve 500 bin kişiyi istihdam etmesiyle ekonomimizde oldukça önemli bir yere sahip. Sektör ihracatımız 2017 yılında yaklaşık 2,7 milyar dolardı. 2018 yılının başında ise belirlenen hedef; en az 3 milyar dolardı. Biz de bu hedefe ulaşmaya katkı sağlayacak çalışmalarda bulunduk. Yılın ilk yarısında mevcut ekonomik koşullar, döviz kurlarında yaşanan ani değişimler maliyetlerin artmasına neden olarak sektörümüzü iç pazarda daralttı ve yeni pazarlara yönlendirdi. İhracatın yanı sıra yüzde yüz Türk sermayeli bir firma olarak, yerli üretimi destekleyen kampanyalarla pazarın canlanmaya başladığını görüyoruz” dedi.

 

KDV indirimi sektöre hareket getirecek

 

Buka olarak, yıl genelinde döviz kuru ile artan maliyetlere rağmen fiyatlarında bir değişiklik yapmadıklarını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Tüketicilerimizi ve ekonomimizi kampanyalarımızla desteklemeye devam edeceğiz. Aynı zamanda sektörümüzün uzun zamandır beklediği KDV indiriminin de bu canlanmaya etki etmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan KDV indirimi sektöre önemli bir hareket getirmişti, aynı etkinin devam etmesini umuyoruz” dedi.

 

Rusya yakın markajda

 

Buka’nın yurtdışındaki ilk mağazasını Kuzey Kıbrıs’ta açtıktan sonra Bahreyn’deki mağazalarıyla Ortadoğu pazarına giriş yaptıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2019 yılında sektörümüz için büyük potansiyel taşıyan Rusya ile ürünlerimize büyük ilgi gösterilen Ortadoğu ve Avrupa pazarları yakın markajımızda olacak. Bu pazarlara ağırlık vererek satışlarımızı artırmayı ve önümüzdeki süreçte yurtdışında büyümeyi hedefliyoruz.”

 


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ