SALT Galata’da söyleşi: Gülgün Başarır, Süleyman Saim Tekcan ve Emre Zeytinoğlu

SALT Galata’da söyleşi: Gülgün Başarır, Süleyman Saim Tekcan ve Emre Zeytinoğlu

Bu haber 8801 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

“Sanatçı olmadan iyi bir sanat eğitimi veremez, iyi bir öğretmen olamazsınız tavrı vardı. İşte bu öğrenim sürecinde Refik Epikman’ın öğrencisi oldum. Öğrencileriyle bire bir ilgilenirdi. Her yaptığımız desenin kenarında mutlaka dokunuşu vardır.” Gülgün Başarır*

 

Emre Zeytinoğlu’nun moderatörlüğünü yapacağı programda, Gazi Resim-İş’e özgün bir nitelik kazandıran sanat eğitimi anlayışı değerlendirilecek. 1973’e dek yatılı olan bölümün iş fikrine dayalı müfredatının; modelajdan mukavvaya çok sayıda malzeme ve pratiği tanıtan, uzun saatler üretime açık iş ve sanat atölyelerinin “sanatçı öğretmenler”in yetişmesine katkıları irdelenirken bu bağlamda Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’yle ayrıştığı yönler ele alınacak. Program dili Türkçe’dir. İdealist Mektep, Üretken Atölye 17 Şubat’a kadar SALT Galata’da görülebilir.

 

Gülgün Başarır sanatçı, eğitimci ve Dolayısıyla Sanat (Scala, 2009) kitabının yazarı.

 

Süleyman Saim Tekcan sanatçı, eğitimci ve IMOGA / İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nin kurucu yönetim kurulu başkanı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlığı ve Yeditepe Üniversitesi ile Işık Üniversitesi güzel sanatlar fakültelerinin kurucu dekanlığını yaptı.

 

 

Emre Zeytinoğlu sanatçı ve akademisyen. Sanat teorisi üzerine dersler veriyor. Sanat, Bazı Şeyler ve Eleştiri (Corpus, 2017); İktidarsızlığın İktidarı ve Sanat (Ayrıntı, 2014); Baksı: Bir Boşluğa İşaret Bırakmak, Mesafe ve Temas (Baksı Kültür Sanat Vakfı, 2013); Sadi Diren Retrospektif 1957-2008 (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2009); Sanat Üzerine Yersiz Yorumlar (Bağlam, 2008); Uyku Tulumunda Spor (Telos, 2005) ve Sanatın Suç Ortaklıkları (Bağlam, 2003) kitaplarının yazarı.  

 

 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

YAZARLAR

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ