KLM, İstanbul Havalimanı’ndan ilk uçuşunu gerçekleştirdi!.

KLM, İstanbul Havalimanı’ndan ilk uçuşunu gerçekleştirdi!.

Bu haber 23678 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Hollanda Kraliyet Havayolları KLM, 7 Nisan 2019 Pazar günü İstanbul Havalimanı’ndan ilk İstanbul-Amsterdam uçuşunu gerçekleştirdi. Saat 17.00’da gerçekleştirilen ilk seferini tamamlayan KLM, bundan sonraki uçuşlarını İstanbul Havalimanı üzerinden gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gerçekleştirilen büyük taşınma sonrasında Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’de ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Günlük olarak İstanbul-Amsterdam seferlerini gerçekleştirmeye devam eden KLM, Amsterdam’ın yanı sıra yolcularını Amsterdam Schiphol Havalimanından aktarmalı olarak dünyanın her yerine ulaştırıyor.

KLM Havayolları, 2013 yılında hazırlıklarına başlanan ve benzerine az rastlanır büyüklükte bir inşa sürecinin ardından ilk etabı tamamlanan İstanbul Havalimanı üzerinden uçuşlarını gerçekleştirmeye başladı. İlk uçuşunu ardından açıklama yapan Air France-KLM Doğu Akdeniz Genel Müdürü Jerome Salemi, “Dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’ndan uçuşlarımızı gerçekleştirmeye başladık. İstanbul Havalimanı’nın Türkiye havacılık sektörüne yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarla önemli katkılarının olacağına eminiz. Air France-KLM olarak bizlere de katkı sağlayacağına inandığımız İstanbul Havalimanı’ndan uçuşlarımızı gerçekleştireceğimiz için mutluyuz. KLM’in ödüllü hizmetlerini daha üst düzey standartlarla destekleyecek olan Istanbul Havalimanı, KLM yolcularının üst düzey teknoloji ve gelişmiş seyahat standartları ile taşınmasına yardımcı olacak” dedi.

İstanbul Havalimanı ilk etabıyla 90 milyon yolcu kapasitesine sahipken tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçaklık apron sahası, 70 bin araçlık otoparkı ve 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ