Tev Yararına Anlamlı Müzayede!.

Tev Yararına Anlamlı Müzayede!.

Bu haber 35158 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Başkent’e sanat şöleni yaşatan 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali kapsamında yardım müzayedesi gerçekleşti. Müzayedede 13 eser satışa sunuldu ve gelirin tamamı Türk Eğitim Vakfı’na bağışlandı.

Bilkent Center’da düzenlenen festivale katılan ressam ve koleksiyoncuların bağışları üzerine toplanan 13 eser müzayede yoluyla alıcı buldu. Ünlü sanatçıların eserlerinin satışından elde edilen gelir üniversitelerin güzel sanatlar ve mimarlık fakültelerinde okuyan öğrencilere burs sağlamak amacı ile kullanılacak.

5 Mayıs’a Kadar Devam Edecek

Sanat tutkunlarını bir araya getiren festival tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’de sanatın geniş kitleler tarafından sevilmesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla Bilkent Center’da düzenlenen 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali atölye çalışmaları, workshoplar, müzik dinletileri, dans gösterileri ve söyleşilerle adından sıkça bahsettiriyor. 5 Mayıs’a kadar sürecek festival Başkentliler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Burs Olarak Verilecek

Düzenlenen yardım müzayedesinde Hikmet Çetinkaya, Serap Fertelli, Çağatay Gökmen, Neşe Üçer, İsmet Birsel (Şermin Hatay, Savaşçı koleksiyonu), Nihat Evren Derman (RC Galeri), Nusret Dökmeci, Demir Gürel, Erdoğan Seçil, Mehmet Arpacık (Mehmet Şafak bağışı) Yuliya Ergene, BorisRadenko, Nermin Alpar ve Suna Özkalan gibi sanatçıların eserleri alıcı buldu. Sanatçılar, koleksiyoncular ve sanatseverlerin de katılımıyla yapılan müzayededen elde edilen gelirin tamamı TEV’e bağışlanarak, üniversitelerin güzel sanatlar ve mimarlık fakültelerinde okuyan öğrencilere burs sağlamak amacı ile kullanılacak.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ