29.Akbank Caz Festivali'nden Sürpriz İsimler

29.Akbank Caz Festivali'nden Sürpriz İsimler

Bu haber 32822 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl 17-27 Ekim tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle 29. kez buluşturacak. 

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Avrupa’nın en prestijli caz festivallerinden biri konumunda olan 29. Akbank Caz Festivali’nin açıklanan programı kapsamında18 Ekim Cuma günü CRR’de caz tarihinde yer eden farklı stilleri bir araya getirerek eşsiz bir müzik evreni yaratan, Cazın avangart topluluklarından Art Ensemble of Chicago, 21 Ekim Pazartesi günü Zorlu PSM’de çağdaş cazın en sofistike emprovizatörlerinden, virtüöz saksafoncu James Carter ve kendisinin bugüne kadarki en uzun soluklu grup projesi olan James Carter’s Organ Trio, 23 Ekim Çarşamba günü yine CRR’de Charles Lloyd Sky Trio, Featuring Gerald Clayton & Marvin Sewell sahne alacak.

Her yıl binlerce müzikseveri cazın farklı renkleriyle buluşturan Akbank Caz Festivali  24 Ekim Perşembe günü Moda sahnesinde Norveçli usta müzisyen Bugge Wesseltoft’un 2018’de İstanbul’da tanıştığı ve hayranlık duyduğu Erkan Oğur’la oluşturduğu Bugge Wesseltoft & Erkan Oğur & Friends birlikteliğinin ilk konserine ev sahipliği yapacak. 

29. Akbank Caz Festivali kapsamında ayrıca; Kuzey Afrika’nın efsane müzisyenlerinden Fela Kuti, Ebo Taylor ve Tony Allen’ın izinden giden, eşsiz ve büyüleyici melodiler ile ikonik sahnelerde konserler veren Kokoroko 26 Ekim Cumartesi günü Babylon sahnesinde cazseverlerle buluşacak.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ