Türkiye’nin İlk Kamu E- Spor Tesisi Üsküdar’da Kurulacak!

Türkiye’nin İlk Kamu E- Spor Tesisi Üsküdar’da Kurulacak!

Bu haber 8395 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Hilmi Türkmen; “Üsküdar’da, Üsküdar E-Spor Takımı kuracağız”

Bugüne kadar gençlere ve çocuklara yönelikgerçekleştirdiği etkinliklerle sporun hayatımıza sunduğu mucizeleri yansıtan Üsküdar Belediyesi, Türkiye’de bugüne kadar hiç bir kamu kurumu tarafından yapılmamış bir etkinliğe daha imza attı. Türkiye çapından çok sayıda e-sporcunun katıldığı E-SPOR FESTİVALİ sayesinde, gelişen teknolojiyle birlikte sporun dijital ortamda yarattığı etkileşim gözler önüne serildi. Ebeveynlerin de davetli olduğu etkinlikle, e- spora merak duyan babalar ve çocukları birbirleriyle kıran kırana mücadele etti. 

Etkinlik sırasında yaptığı konuşmada Üsküdar Belediyesi olarak kamunun ilk E-spor tesisini kurma hazırlıkları içerisinde olduklarının müjdesini veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın E-Spor takımları var. Biz de Üsküdar’da, Üsküdar E-Spor Takımı kuralım” dedi. 

Sosyal medyada Tonbalıklımakarna adıyla tanınan e- spor spikeri Christopher Leo Willekens’ın sunumuyla, E-spor liginin önde gelen takımlarından Galakticos ile oyun dünyasının influencerları Elwind, Thaldrin, Trix ve Duygu Köseoğlu’nun katılımıyla düzenlenen festivalde, genç e-sporcular, birbirleriyle kıyasıya yarışırken, sporun bilinmeyen boyutunu keşfe çıktılar. 

Kamu tarihinin ilk e- spor festivaline imza attıklarını vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:

“Gençlerimizle aynı dili konuşmamız lazım”

“Festival ile milletimizin ortak isteği olan bir konuya çözüm getirmek istiyoruz. Bugün diyoruz ki hepimiz, ‘Bu gençlik nereye gidiyor? Gençlerle iletişim kanallarını neden bulamıyoruz?’ Hâlbuki gençlerle iletişim kanallarını bulmak, biz yetişkinlerin diliyle olmaz bu işler ki, olmuyor. Görüyoruz da, olmadı. Gençlerimizle aynı dili, aynı heyecanı, aynı sevinci ya da aynı üzüntüyü yaşamamız lazım. Gelişen teknolojiyle bilgisayarlar futbol topu gibi dünyada milletler arasında, gençler arasında bir iletişim kanalı olmaya başladı. Gençlerimizi, çocuklarımızı arkamıza alıp onlarla aynı dili konuşup, onlarla aynı dünyayı yaşamamız lazım. Çocuklarımızın dilini yakalama adına bu festival önemli. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın E-Spor takımları var. Biz de Üsküdar’da, Üsküdar E-Spor Takımı kuralım. İnşallah bu dönemde Üsküdar E-Spor Merkezi kuracağız” dedi.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ