Sağlıklı Beslenmede Önemli Rol Oynayan “Prebiyotikler” Artık Hero Baby Kavanoz Mamalarında.

Sağlıklı Beslenmede Önemli Rol Oynayan “Prebiyotikler” Artık Hero Baby Kavanoz Mamalarında.

Bu haber 29886 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Prebiyotikler hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Palabıyık “Ek gıdaya geçiş yapan bebeklerin; şişkinlik, kabızlık gibi sorunlarla karşılaşmamaları, sindirim sisteminin düzenlenmesi, kalsiyum ve magnezyum gibi minarellerin emiliminin artırılması, yararlı bakterilerin bağırsakta artması için prebiyotik besinleri tüketmeleri gerekmektedir” dedi.

Türkiye’nin lider bebek maması markası Hero Baby, bebeklerin ek gıdaya geçiş dönemlerinde bebekler için sağlıklı ve besleyici ürünlerine yenilerini eklemeyi sürdürürken Hero Baby’nin yeni prebiyotikli yoğurtlu kavanoz mamaları Türkiye’nin ilk ve tek prebiyotik kavanoz maması olma özelliği taşıyor.

Prebiyotiklerin bebek beslenmesi ve sağlığı ile olan ilişkisine dair bilgiler veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Palabıyık: “Son dönem yapılan çalışmalar bazı bakterilerin insanlar için özellikle de bebekler için faydalı olduğunu gösteriyor. Vücudumuzun yönetilmesinde kalp ve beyin kadar önemli olan bir diğer organ ise bağırsaklarımız ve içerisindeki bakterilerdir.”

Bebeklikten Yetişkinliğe Ömür Boyu Koruma

Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için prebiyotiklerin öneminin altını çizen Palabıyık, “vücutta dost bakterilerin büyümesini arttıran prebiyotiklerdir ve bu özelliği ile hastalık oluşturan mikropların çoğalmasının önlemesi, bağışıklık sistemini düzenleyici etkilere sahip olması gibi birçok olumlu katkısı vardır. Bebeklerin sindirim sisteminin düzenlenmesi, kalsiyum ve magnezyum gibi minarellerin emiliminin artırılması, yararlı bakterilerin bağırsakta çoğalması gibi sebeplerle yararlı bakterileri besleyen prebiyotik içeren besinleri dengeli bir şekilde tüketmeleri önemlidir. Özellikle yeteri kadar anne sütü almayan bebekler için ek gıdaya geçişte prebiyotik desteği, vücudun hastalıklara karşı gereken direnci kazanabilmesi için en çok dikkat edilmesi gereken nokta olmalı” dedi.

Hero Baby’den Türkiye’nin ilk ve tek prebiyotikli kavanoz mamaları

Hero Baby prebiyotikli yoğurtlu kavanoz mamaları hem şeker ilavesiz hem de tüm Hero Baby kavanoz mamalarında olduğu gibi hiçbir koruyucu ya da renklendirici** içermiyor. Çilekli ve muzlu olmak üzere iki meyve ile lezzetlendirilen Hero Baby prebiyotikli yoğurtlu kavanoz mamaları 530’dan fazla tarım ilacı testinden geçirilerek özenle hazırlanıyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ