Sizsiz Kulağımdan Geçmezdi!

Sizsiz Kulağımdan Geçmezdi!

Bu haber 22633 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Geçmişten gelen  bir şarkı,bir ezgi,bir söz nasıl da yıllar öncesindeki hayallerimize,sevdiklerimize, özlediklerimize götürüverir bizi değil mi? 

Bir kapının ardından, karşı balkondan ya da trafikte yanımızdan geçip giden bir arabanın radyosundan kulağımıza çalınıyor olsun,farketmez.Buram buram geçmiş dolu,siyah-beyaz fotoğraf dolu,kimbilir belki sevip kavuşamadığımız eski bir sevgiliyi,onlarca mektup yazıp cevap alamadığımız o güzel kızı,yakışıklı bir delikanlıyı,kimbilir belki de lise aşkımızı zihin gözümüzle bir anda yeniden görüveririz.Bu duygulardan sebep aklımızın ipleri henüz kopmamışken ve halihazırda halen o büyülü günleri hatırlayabiliyorken duygularımı ve çağrıştırdığı şarkıları gözden geçirmek istedim sizlerle.Ne diyeyim kulağınıza çalınıvermek istedim belki bir anda.

Karda yürümenin zorluğunu,beklenenin gelmeyeceğini,gözlerimizin hep köşeden o özleneni beklediği,gelmediğini gördükçe de engel olamadığımız gözyaşlarımızla boynumuzun bükük kaldığı anları bilir misiniz? Gelmeyenin suçunu kar'a yüklemek ne kolaydır ve ne kadar kendi gerçeğimizden kaçıştır."Yalan söyleyen gözler ve kar üzerine düşmüş izleri" ! Kolay değil yıllar öncesine gitmek ve hatırlamak bekleyipte gelmeyenleri.Karlar düşünce sende ağlar mısın Salvatore Adamo?.

https://www.youtube.com/watch?v=O6fUpd2V3Zw

Bir avuç suyu denizden beklediğimiz,sevdiğimizin kara bir şaka gibi çekip gitmesini kimselere açıklayamadığımız,martıların alay etmesine bile boyun bükerek,çaresizliğimizi dile getirdiğimiz bir notadayım.Bizden biri Dario Moreno söylüyor kulağıma.”Deniz ve mehtap sordular seni neredesin?” Bizden biri diyorum.Yeri gelmişken Dario Moreno İzmir’in musevi mahallesinde oturmuş,çocukluğu orada geçmiş,Aydın doğumlu bir müzisyen.Kimbilir belki o da İzmir'in ünlü avukatlarından birinin yanında katiplik yaparken geceleri de milli kütüphanede Fransızca çalışıp dilini geliştirirken bilmiyordu sokak aralarında gitar çalıp,şarkı söyleyeceğini.Fantastik bir İzmir’li olarak yaşadı Moreno.Hani sevgili bir ‘yarın’a dair düşlerin gerçekleşmediğini anladığınız o ‘anlarda’/ yıllar geçse de aynı kalan deminceklerde, aynı noktada kaldığımı hissediyorum belki bu şarkıyı dinlediğimde.Kaldığımız noktalarda belki birbirimizi görür,gülümseriz sebebimden Moreno fısıldıyor sizin de kulağınıza.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6WlhJtiz78

Tırnaklarınızın arasında kalmış teninin parçalarını birleştirmek istersiniz ama eşyalar toplanmıştır.En güzel anıları anlatmak istersiniz fakat sesinizin çarptığı bir duvardır. Nefesiniz askıda kalır, sevdiğiniz o kokuyu artık başkaları koklamaktadır.Kollarınız boşlukta salınır.İlk öpüşünüz gelir aklınıza kanınız çekilir, artık hiçbir buse o denli sıcak olmayacaktır, çatlatmayacaktır dudaklarınızı. Uyandığınızda artık mevsim sonbahardır. Gezdiğiniz yerlerden geçemez, dokunduğu yerlere değdiremez olursunuz elinizi, saçları dökülmüştür, odaya, halıya, dar gelir şimdi, beraber yaşadığınız dört duvar.Terk edip gideni anlatır az sonra dinleyeceğiniz şarkı, bir de yalnızlığı.Bir anneyi, anlatır, bir babayı, hepsini bir kadında bulmayı, ona yalvarmayı, boyun eğmeyi anlatır, giden belki farkındandır ama öleceğini bile bile kapandaki peyniri yemek gibidir bir fare sessizliğinde.Anlatılan kadın artık uzaklardadır ve şarkı yakına uzaktan bakmayı anlatır.Acıdır, acıtır.Sevgili Tanju OkanKadınım” diyor,odaya saçılmış anılara baka baka! Malum kendisi de çok büyük bir sevda acısı çekmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=1nzrFrOGEiw&fbclid=IwAR3um6S-QskBMnGreDiCLeQ06SA7ZSm18CLm884RuQr3dwUbzr7WjSfLamg

Birinin ölmesi-ölümü düşüncesi, o biri öldükten sonra mı daha üzücüdür, ölmeden önce- hala yaşıyorken mi?  Ah Ömer Hayyam, ne çok soracağım şey var sana !!! Hiç ama hiç kimsenin bilemeyeceği bir noktada, insanlar kaybediyoruz, sevdiklerimizi,emeklerimizi,gece gündüz gidip, dönüp baktığımızda bir arpa boyu gidemediğimiz yolları kaybediyoruz.Size de sorulmadı değil mi hangi şartlarda bir hayat yaşayacağınız?! Kimbilir yaşanabilir olması kuvvetle muhtemel yılları da, yaptığımız seçimlerle  kaybettik.Kaybettikçe biraz daha insanlaşarak.Her zamanın aklı kendine güzel,beylik laflara gerek yok.Hep kimbilir diyorum ya aslı şu ki,”Kimse Bilmez”.Mehmet Güreli söylüyor ben eşlik ediyorum.”Bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye?” Dedim ya “Kimse Bilmez” !!!

https://www.youtube.com/watch?v=omkgfcYaNlM

Herkes kendi notasını yaşar ama sizsiz benim kulağımdan geçmezdi.Sevgiyle kalın!

Meltem ÖZDENER

10/10/2019

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ