O'na Bal Gurmesi Diyorlar!.

O'na Bal Gurmesi Diyorlar!.

Bu haber 14673 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Arıcılık Sektörünün Duayen İsimlerinden Ahmet Bağran Aksoy Hobiyle Başlayan Serüvenini “Etabal”la Özdeşleştirerek Bilinir Markasını Oluşturmuş Başarılı Bir Girişimci

Ahmet Bağran Aksoy, arıcılık, fitoloji alanında 35 yıllık deneyim ve tecrübeleriyle “Bal Duayeni” olarak biliniyor. Temellerini attığı “ETABAL”, Kaçkar Dağı ve yörelerinin, Rize Yaylalarındaki eşsiz floranın sahip olduğu doğa içinde; Erzincan, Sivas, Erzurum yaylalarında tesis oluşturduğu üretim çiftliklerindeki birbirinden lezzetli bal ve bal ürünlerini sofralarımıza getiriyor.

‘Kovanlardan Sofralara Sağlık” felsefesiyle Türkiye’nin bu bölgelerindeki zengin endemik bitki çeşitliliği ve flora yapısıyla her zaman ön plana çıkan platformlarda Etabal’a ait 2 bin kovandan her yıl yaklaşık 14 – 20 ton arasında bal üretimi gerçekleştirilmekte

Etabal üretimde bulunduğu ballarda geleneksel yöntemlerle ve farklı bir işleme tabi tutulmaksızın elde edilen ürünleri “Kovandan Sofraya” taşıyarak en sağlıklı ve hijyenik koşullarda kendi satış noktaları, internet sitesi ve mağazalarında tüketicisinin damak tatlarına sunmaktadır. Etabal ürünleri İstanbul’un Tarihi Kadıköy Çarşı, Emaar Square AVM, Water Garden AVM, Mall Of İstanbul, Aqua Florya AVM, Sapphire AVM, Piazza AVM’de bulunan mağazalarında tüketicilere satılmaktadır. 

Bal Kürü ve Özel Bal 

Etabal satışa sunduğu ham bal mamullerinin yanı sıra Propolis, Polen, Arı Sütü ve özel karışım kürlerinden oluşan toplam 24 çeşit farklı ürünün üretiminde bulunmaktadır. Bal sektöründe ve bal konusunda yılların deneyimli ismi ve Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy “Bal Gurmesi” olarak bu piyasada isim yapmış şahsiyetlerden biri olarak bilinmektedir.

Ahmet Bağran Aksoy Kimdir?

6 Mayıs 1963’te Rize’de doğan Ahmet Bağran Aksoy, ilköğretim ve lise eğitimlerini Rize’de tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Aksoy, halen Okan Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde lisans eğitimine devam etmektedir. Aksoy, Top Air Flight Academy, Tarkim Air ve İstanbul Havacılık Kulübü’nde uçuş eğitimleri alarak sivil pilotluğa adım attı. Kaçkar Dağı ve yöreleri yüksek yaylalar, Rize, Erzurum, Erzincan, Sivas yörelerine yaptığı uçuşlar ve geziler sırasında önemli gözlemler ve araştırmalar yapma fırsatı bulan Aksoy, zaman içerisinde arıların mucizevi yaşam öyküsünden etkilenerek bu konuda çalışmalara başlamıştır.

Arıcılık mesleğinin kişiliğine yansıdığını her fırsatta dile getiren Aksoy, arıların çalışkanlığından ilham alarak 1985 yılında bal ve arı ürünleri sektörüne giriş yaparak "Etabal” adını verdiği kendi markasını kurdu. Bu süreçte Aksoy, fitoterapi eğitiminin yanı sıra Arıcılar Birliği tarafından verilen arıcılık eğitimlerini tamamlayarak lisans belgesini aldı. Yurt içinde ve yurt dışında arıcılık ile ilgili birçok konferansa katılarak sektörel bilgi birikimini giderek arttırdı. Aksoy, bal, polen, propolis, arı sütü konularında 35 yıllık araştırmalarını sürdürürken arıcılık faaliyetlerine katkı sağlamaya devam etmektedir.

Ahmet Bağran Aksoy’un işine olan tutkusu ve karakteriyle bağdaştırdığı yaşam boyu süren deneyimleri gurmeliğinin en önemli tarafını oluşturmuştur. Arıların yaşam biçimi ve karakteri yıllar boyu Aksoy’u etkilerken arıların dünyasından aldığı birçok özelliği de kendi yaşam felsefesi haline dönüştürdü. Türkiye’de bal ve bal üretimi konusunda deyim yerindeyse Aksoy kadar bu konuyu içselleştirmiş başka bir örnek yoktur. Bal sağım zamanlarında kovan başında yılın yarısını ise yaylalarda geçiren Aksoy, güne en az 150-200 gr bal yiyerek başlıyor. 

Spor ve müziği hayatının vazgeçilmezleri arasına koyan Aksoy, Shotokan karate siyah kuşak ve aikido kahverengi kemer sahibidir. İyi bir sporcu olmasının yanı sıra aynı zamanda iyi derecede bateri, gitar ve bağlama çalmaktadır. Türkiye Arıcılar Birliği, İstanbul Havacılık Kulübü ve İstanbul Yelken Kulübü üyelikleri bulunmaktadır.

1985 yılında başlayan ve bugün ETABAL markası ile devam eden bu serüvende, gerçek ve katkısız balı sunma misyonundan ödün vermeden hizmet sağlamaya devam ediyor; geleneksel yöntemlerle kendine has ürettiği ballar için önce şifa sonra lezzettir diyerek bal konusunda da tüketiciyi uyarıyor. Özellikle ballar konusundaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek isteyen ve tüketiciyi sahte ballar konularında uyaran Aksoy, tüketiciyi doğru yönlendirebilmek adına onları Etabal’ın Kadıköy şubesine bekliyor. Burada tüketicinin elindeki balın ücretsiz test edilebileceğini dile getiren Aksoy, bilgi alışverişi konusunda da her zaman tüketicinin yanında olduğunu ifade ediyor.  

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ