“İllüstratörler Platformu Birinci Karma Sergisi” Yeni Durağında Sanatseverlere Kapılarını Açtı.

“İllüstratörler Platformu Birinci Karma Sergisi” Yeni Durağında Sanatseverlere Kapılarını Açtı.

Bu haber 25501 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

İllüstrasyon alanında sektörü desteklemek amacıyla kurulan sosyal girişim projesi İllüstratörler Platformu’nun düzenlediği “İllüstratörler Platformu Birinci Karma Sergisi”nin açılışı 14 Ocak Salı günü birçok sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

ZNN Network’ün sosyal girişim projesi İllüstratörler Platformu’nun düzenlediği “İllüstratörler Platformu Birinci Karma Sergisi”nin ikinci durağı olan Ma Sanat Kadıköy’de açılarak ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İllüstratörler Platformu’nun kurucu başkanı Nurgül Şenefe, Maltepe Üniversitesi GSF Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Devrim Dinç İlkan, eserleriyle sergiye katkı sağlayan illüstrasyon sanatçıları ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açılan sergi katılanların büyük beğenisini topladı.

Açılış konuşması için sahneye çıkan serginin eş küratörü Devrim Dinç İlkan sergiye katılım gösteren herkese teşekkürlerini sundu. İllüstrasyonun sanat dalları içindeki değerini daha da artırmak ve tüm üyeler arasında dayanışmayı pekiştirmek amacıyla bu sergiye emek verdiklerini dile getiren İlkan, illüstratörlerin de diğer sanat dallarıyla eş değer ve onlar kadar kaliteli işler yaptıklarını belirterek bunu daha da yüksek sesle duyurmak için serginin çok önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Devrim Dinç İlkan’ın ardından söz alan İllüstratörler Platformu’nun kurucu başkanı ve serginin eş küratörü Nurgül Şenefe, on iki yıllık bir hayalin gün yüzüne çıkmış hali olan İllüstratörler Platformu’nun uzun yıllar üzerinde ayrıntılı bir şekilde düşünülerek var olduğuna dikkat çekti. Sergi özelinde en temel arzusunun illüstrasyon sanatının ülkemizdeki gerçek değerine ulaşmasında önemli bir basamak görevi üstlenmesi gerektiğini dile getiren Şenefe, platform olarak kas iskelet sistemini yavaş yavaş tamamlayıp yaşayan bir vücuda dönüştürdükleri illüstrasyonun sesini her ortamda duyurmak istediklerinin altını çizdi. 

“İllüstratörler Platformu Birinci Karma Sergisi”, Ma Sanat Kadıköy’deki yeni durağında, büyüyen yapısıyla beraber farklı tür ve teknikle yapılmış birçok illüstrasyon eserlerini daha fazla ziyaretçiyle buluşturuyor. Eserlerin bir önceki durağı olan kültür merkezinden sanat galerisine geçişteki farklılığın içeriğe yansıdığı sergi, çeşitli tema köşeleri ve sürpriz konuk sanatçıların da katılımıyla yeni ziyaretçilerin yanı sıra önceki ziyaretçilerini ağırlayacak.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ