Çin Yeni Yılı İçin Yetenek Yarışması Düzenleniyor.

Çin Yeni Yılı İçin Yetenek Yarışması Düzenleniyor.

Bu haber 26486 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Çin başta olmak üzere uzak doğunun en önemli bayramı olan “yılbaşı” diğer bir deyişle Bahar Bayramı, Türkiye’de de tanınmaya başlandı. 

Türk Çin Kültür Derneği’nin her yıl Çin Kültür Merkezi’nde düzenlediği kutlamalar bu yıl pandemi dolayısı ile sosyal medyaya taşındı. Bu kapsamda Instagram üzerinden bir de yetenek yarışması düzenleniyor.

Hem Türkler Hem Çinliler Katılabiliyor:

21 Yıldır Çin ve Türkiye arasında çok sayıda kültürel organizasyon düzenleyen dernek, iki ülkenin tanışmasında büyük katkı sağlıyor. Yarışmaya katılan Çinliler; Türkçe şarkılar, geleneksel Türk dansları, Türk enstrüman performansları ve el sanatları gibi konularda yeteneklerini sergiliyorlar.

Türkler ise diledikleri alanlardaki Çin performanslarını videoya çekip Instagram üzerinden #hongbaocompetition hashtagi ile paylaşarak yarışmaya katılabiliyorlar.

Yarışmanın ödülleri de Kültürel: Yarışma için hazırlanan ödüller Çin ve Türk kültüründen zengin hediyeler seçilmiş durumda. Çinlilerin bahar bayramında içine para koyarak verdikleri kırmızı zarf anlamına gelen “Hong Bao” yarışmaya da adını veriyor.  

Nasıl Katılacaksınız?

Yarışmaya katılmak isteyenler çektikleri performans videolarını İnstagram’da yayınlayacaklar ve açıklama bölümüne #hongbaocompetition hastagini yazacaklar. En çok beğeni alan performanslar finale yükselecek.

Yarışmanın son katılım tarihi ise 10 Şubat 2021

Yarışma hakkında detaylar, derneğin www.cinkultur.com sitesinde ve @turkcinkulturdernegi instagram hesabında yayınlanmış durumda.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ