Ebru Uygun’un Küplerİ, Ayşe Jaber Liderliğindeki Oasis Art Project Sergisi’nde.

Ebru Uygun’un Küplerİ, Ayşe Jaber Liderliğindeki Oasis Art Project Sergisi’nde.

Bu haber 19581 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

“Hayatı Odalara Böldüm” isimli sergisi ile dijital ortamda sanatseverlerle bir araya gelen sanatçı Ebru Uygun; ilgi gören sergisinden önemli bir kesiti Ayşe Jaber liderliğindeki Oasis Art Project sergisine taşıdı. 

Kronik rahatsızlıklarından dolayı hayatının belirli kesitlerini farklı odalarda geçiren ve içsel bir yolculuğa çıkan konuşmacı, yazar ve sanatçı Ebru Uygun edindiği kazanımları ile “Hayatı Odalara Böldüm” isimli sergisini oluşturmuş ve dijital ortamda sanatseverlerle buluşturmuştu. Sanatçının “Sanatın İyileştirici Gücü” olarak nitelendirdiği sergisinden bir kesit Ayşe Jaber’in küratörlüğündeki sergide yer alıyor. 

Nil Büyükbayraktar, Dinçer Güngörür ve Fran Aniorte gibi sanat dünyasının önemli isimlerin de yer aldığı sergi 2 Nisan’da benzeri olmayan İstanbul manzarasına sahip JW Marriott Istanbul Bosphorus Tea Lounge'da sanatseverlerle buluşmaya başladı. 

Sanat dünyasından seçkin isimlerin eserlerinin bir araya geldiği sergi JW Marriott Istanbul Bosphorus'un giriş katında 2 Mayıs ‘a kadar arasında ziyaret edilebilir. 

Sergilenecek Eserlerin Sahipleri

Ebru Uygun: 

1971 yılında İstanbul’da doğdu. Avusturya Saint George Ticaret Lisesi’nden sonra Cenevre Webster Üniversitesi’nde İşletme ve Pazarlama Bölümü’nden mezun oldu. İsviçre’deki öğrencilik yıllarında Christian Children Foundation’da staj yaptı. Bu dönemde yurtdışındaki vakıflara Türkiye’den bağış yapıldığını fark etti ve Türkiye’de vakıf kurmaya karar verdi. 1994 yılında Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nı (TOÇEV) kurdu. 2019 yılında 25. yılını kutlayan vakıfta, hâlen Yönetim Kurulu Başkanı olarak aktif çalışmalarına devam etmektedir. 

Nil Büyükbayraktar:

1991 yılında Amasya’da doğdu. 2018 yılında Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümünden mezun oldu. Yaşamına ve çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir. 

Dinçer Güngörür:

1977’de Adana’da dünyaya gelen sanatçı; ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. 2001 yılında, Mersin Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi, Heykel Bölümü’nden mezun olmuştur. On altı kişisel sergi açan sanatçı, çalışmalarını İstanbul’daki Taş Heykel Atölyesi’nde sürdürmektedir.

Fran Aniorte: 

Fran Aniorte, Barselona ve İstanbul arasında yaşayan bir sanatçı ve tasarımcıdır. Her sezon hikaye anlatımı, renk ve desenler arasında bir yolculuk yaratır ve daha sonra ilham verici ürünlere ve tekstile dönüştürür. Yaptığı işler, sofra takımlarından mobilya tasarımına kadar oldukça çeşitlidir. Materyaller, form ve hareketle deneyler yaparak koleksiyonlarını üretir. 20’den fazla ülkede ev eşyası markalarının kreatif direktörlüğünü üstlenmektedir. 

Oasis Art Project 

Ayşe Jaber ve Olgun Yalçın’ın kurduğu Oasis Art Project; Türk ve uluslararası sanatçıları yakından takip ederek bu sanatçılara alan sağlamayı, düzenlediği sanat konuşmaları ve sergi projeleriyle sanatı hayatın her alanında var etmeyi misyon edinmiştir.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ