Silivri Belediyesi’nden ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’

Silivri Belediyesi’nden ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’

Bu haber 26325 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

 

Silivri Belediyesi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile ortaklaşa başlattığı Uygulamalı Girişimcilik kursu eğitimleri yoğun katılımla devam ediyor.  KOSKEB’den hibe kredi almaları için fırsat yaratan Silivri Belediyesi’nin Esnaf Odası desteği ile başlattığı eğitimler, 5 iş günü boyunca toplam 32 ders saati sürdürülecek. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Oda Başkanı Nuray Koçer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Girişimcilik Kursunu ziyaret ederek katılan girişimci kursiyerlere başarılar diledi. Nuray Koçer: “Hepinize katılımız için teşekkür ediyorum. Ben de bir esnaf olarak sizleri bu kursta görmekten çok memnun oldum. Başkanımıza girişimcilik kursuna en başından bu yana verdiği tüm destekler için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Işıklar; 2-3yıl içinde Silivri istikbal vaat ediyor

 

Girişimcilik kursuna ziyarette bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu:” Bu kentte kendi çocuklarımın geleceği için ne düşünüyorsan, sizin çocuklarınız için de aynı şeyi düşünüyorum. Silivri kurulacak dört üniversitesi ve iki, üç sene içinde oluşturulacak Silikon Vadisi ile geleceğini, işini burada kurma hayali olan çocuklarımız bu hayallerini gerçekleştirebileceği bir yer olacak. Bizler de bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Bir kentin kalkınması, huzur ve barış içerisinde birlikte yaşamasının en önemli koşulu refah olmasıdır. Yoksullukta, çaresizlikte, fakirlikte, fukaralıkta ne eşitlik, ne de adalet yeşertemezsiniz. Bu projelerin maddi kaynaklarla desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Küçük esnafın, orta ölçekli girişimcinin, büyüyeme niyet etmiş, bilgi ve becerisini paylaşacak olan kişilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.”

Uygulamalı girişimcilik kurslarına devam eden öğrencilere eğitim veren Yekta Berksoy Silivri’de girişimcilik öğrenimiyle ilgili yoğun katılım olduğunu belirtti. Berksoy kursların her geçen gün ilgiyle arttığını ve kurs sonunda yetişen kursiyerlerin Kosgeb’ten sağlanan hibe kredisinden faydalanarak kendi işletmelerini açtıklarını ve para kazandıklarını ifade etti. 


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ