Ardahan’da “En İyi Süzme Bal Yetiştiricileri”ne  Ödül Töreni

Ardahan’da “En İyi Süzme Bal Yetiştiricileri”ne Ödül Töreni

Bu haber 20750 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Ardahan’da '' 17. Ulusal Kültür ve Bal Festivali'' kapsamında düzenlenen  "En İyi Süzme Bal" yarışmasında dereceye giren üreticilerin belirlenmesi için oluşturulan komisyon Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şb. Müd. V. Özgür Kaçar'ın başkanlığında Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliğinden Arı Yet. Bir. Bşk. İlhan Evliyaoğlu'nun ve Kafkas Arısı Üretim ve Gen Merkezi Müdürlüğünden Tekniker Adem Karakayacı'nın katılımlarıyla 29/08/2018 tarihinde İl Müdürlüğü’nde toplanarak üzerinde gizli olarak verilmiş kod numaraları bulunan balların laboratuvar analiz sonucu (nem) ve tat, koku, renk, akışkanlık ve süzüm kalitesi kriterleri dikkate alınarak dereceye giren ballar belirlendi. Belirlenen kodlanmış numaraların kimlere ait olduğunun tespit edilmesi adına komisyon huzurunda kapalı olarak bekletilen isim listesinin bulunduğu zarf açılarak dereceye giren yetiştiricilerin isimleri belirlendi. 

Bu kapsamda 17. Ulusal Kültür ve Bal Festivali süresince festival alanında İl Müdürlüğü’ne ait stant da yarışmada dereceye giren ballar sergilenerek festivale katılan vatandaşlara ikram edildi. Bu bağlamda İl Müdürlüğümüz standında protokolü ve vatandaşları karşılayan İl Müdürü Ertan Ağtürk “17. Ulusal Kültür ve Bal Festivali” kapsamında dereceye girenlere ilişkin bilgilerin paylaşılması ve balın ve festivalin Ardahan İli açısından tarihsel, ekonomik, sosyal ve kültürel önemine ilişkin bilgilendirmelerde ve açıklamalarda bulundu.

Yine bu kapsamda Süzme Bal Yarışmasında derceye giren yetiştiricilere Ardahan Belediyesi tarafından ödülleri festival alanında protokolünde katılımıyla takdim edildi. Süzme Bal Yarışmasında Dereceye Giren Yetiştiriciler: Özlem BALLIKAYA (Kuzu Kaya Köyü/Çıldır), Aynur YAZICI (Koyunpınar Köyü/Hanak), Veli BELEK (Yiğitkonağı Köyü/Göle)


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ