6. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 15 bini aşkın katılımcıyla gerçekleşti

6. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 15 bini aşkın katılımcıyla gerçekleşti

Bu haber 25872 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Rengârenk kıyafetleri, süsledikleri bisikletleriyle onlarca kadının pedal çevirdiği etkinliğin İstanbul ayağına yaklaşık 350 kişi katılım gösterdi.60’dan fazla ilde aynı anda gerçekleşen etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekilmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun 6’ncısı 23 Eylül’de Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde aynı anda gerçekleşti. Kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı desteğini pekiştirmek için onlarca kadının katılarak farkındalık yarattığı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na Hollanda Kraliyet Havayolları KLM de bisiklet desteği ile bu heyecana ortak oldu.

 

60’dan fazla şehirde kadınlar caddeleri renklendirdi

 

Bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda kadınlar rengarenk kıyafetleri, süsledikleri bisikletleri ve şarkılar eşliğinde bisikletlerini sürdü. Etkinlik, daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekip farkındalık yaratmak üzere Ankara, İzmir, İstanbul, Isparta, Giresun, Diyarbakır, Konya, Kırıkkale, Malatya gibi Türkiye’nin 60’dan fazla il ve ilçesinin yanı sıra bu sene Milano, İsviçre ve Köln’de de aynı anda düzenlendi. Onlarca kadın Caddebostan sahilde buluşarak Göztepe Özgürlük Parkı’na kadar pedal çevirdi.


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ