Trieste’de farklı bir kahve kültürü ile karşılaşılır Burada kahveye kahve denmiyor…

Trieste’de farklı bir kahve kültürü ile karşılaşılır Burada kahveye kahve denmiyor…

Bu haber 16198 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

İtalya’da kahve sipariş etmek için ‘un caffè’ demek yeterli, Trieste hariç. Burada espresso sipariş etmek istediğinizde ‘un nero’ demeniz gerekiyor. 

Trieste hariç ülkenin geri kalanında, kahve sipariş ederken cam bardak mı fincan mı olmasını istediğinizi belirtmeniz  garip algılanıyor. Ancak Trieste’de her kahve siparişinde bu detayı verebilirsiniz. ‘Nero in b’ cam bardakta espresso anlamına geliyor, ‘b’ İtalyanca’daki bicchiere kelimesini temsil ediyor. Aynı şekilde ‘capo in b’ diyerek cam bardakta macchiato sipariş edebilirsiniz.

Şehrin öne çıkan iki önemli espresso markası var; Illy ve Hausbrandt. Illy, Türkiye’den aşina olduğunuz bir marka, kahvelerin fabrikası ve genel müdürlüğü Trieste’de yer alıyor. Illy bu şehirden çıkmış, dünyaya mal olmuş iki önemli markadan biri, diğeri de sigorta şirketi olan Generali. Her köşe başında bir kahveci ve bu kahvecilerde Illy ya da "Hausbrandt" logosu görmeniz muhtemel. Hausbrandt  Napolitan espresso markaları en tercih edilenlerden. 
Şehrin En İyisi: Caffè degli Specchi 

Her Avrupa kentinde şehrin merkezinde bir meydan yer alır ve bu meydana bakan kafeler genelde çok şık ve bir o kadar da pahalı oluyor… Trieste’de Piazza Unità’da bulunan "Caffè degli Specchi"  bu şehrin en keyifli mekanlarından biri. Üstelik kahvenizi barda ayaküstü içerseniz sadece 1 Euro. Kahvenin yanında ikram edilen mini sıcak çikolata ise burayı özel kılan şeylerden sadece biri. Trieste’ye yolu düşenler Caffè degli Specchi’ye uğradığınıza emin olun. 
 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM POLİSAN
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ