Fashıon Week Istanbul Üçüncü Gününü Geride Bıraktı

Fashıon Week Istanbul Üçüncü Gününü Geride Bıraktı

Bu haber 33310 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Dijitalle fizikseli bir araya getiren hibrit yapısıyla 18 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek olan Fashion Week Istanbul’un üçüncü günü başarılı marka Dice Kayek’in Soho House Istanbul’da gerçekleştirilen film gösterimi ile başladı. 

Günün programı SUDIETUZ'un kreatif direktörü Şansım Adalı’nın, Fashion Week Istanbul‘da sunduğu Sonbahar/Kış 22 koleksiyon sergisiyle devam etti. Kırım Kilisesi’nde gerçekleşen sergi, misafirlerini Türkiye’nin değerli miraslarından Dalyan Lagünü’ndeki ışıltılı su altı dünyasıyla buluşturdu. Kadınların güçlü figürlerini gösteren heykelsi elbiseler, mikro mini üstler, süper mini etekler 60 parçalık koleksiyonda belirgin unsurlar. Markanın imzası haline gelen origamik tüllere bu sezon el işçiliği “patch” detaylar ekleniyor. Geniş kesim denimler, oversize kabanlar ve yarı değerli taşlarla buluşan parçalar SUDIETUZ’un şu ana kadarki en güçlü koleksiyonları arasında yer alıyor. 

Saat 17:00’da ise Mert Erkan, ‘GRETEL & HANSEL’ adını verdiği Sonbahar/Kış 2023 koleksiyonunu Soho House Istanbul’un Sinema Salonu’nda gerçekleştirdiği bir film gösterimi ile sundu. Başarılı tasarımcıya Oz Perkins’in yönetmenliğini üstlendiği korku/fantastik türündeki film Gretel & Hansel ilham kaynağı oldu. Filmdeki sahnelerden, mistisizmden, karanlık atmosferden ve hiçbir şeyin aslında görüldüğü gibi olmadığı gerçeğinden yola çıkılarak hazırlanan koleksiyonda toplam 22 look sergilendi. 

Tuğba Atasoy’un romantizmi yeniden tanımlayarak oluşturduğu “Romance on Ice” koleksiyonu, duygularının farkında ve gücünü duygularından alan kadınlara ithaf edildi. Türk modasının başarılı genç kuşak temsilcilerinden Bashaques', 'AYNI MI?'   isimli 9. Giyilebilir Sanat koleksiyonunda, Anadolu medeniyeti motiflerini Güney Amerika’nın farklı dokuma kültürleriyle kaynaştırdı. Koleksiyon desenleri ve bazı ürünler NFT olarak da dijital sanat severlere sunuldu. 

Fashion Week Istanbul yeni hibrit yapısı sayesinde moda filmleri gösterimleri, defile ve koleksiyon sunumları gibi çeşitli etkinliklerle hem Türkiye’den hem de yurt dışından sektörün önemli oyuncularını bir araya getirirken, aynı zamanda dijital platformlardan ve Fashion Week Istanbul resmi adresi fashionweek.istanbul adresinden, resmi Instagram hesabı @fwistanbul’dan ve #fwistanbul hashtag’i üzerinden takip edilebilecek.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir. 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ